fbpx
 

Items filtered by date: Marti, 04 Iunie 2024

Miercuri, pe 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, de la ora 17.00, va avea loc inaugurarea sculpturii Meditație, cunoscută și sub numele Gânditoarea de la Ciric. Proiectul de restaurare a fost organizat la inițiativa domnului Andrei Apreotesei și Ateneul Național din Iași, cu fonduri de la Primăria Municipiului Iași.

Publicat in Social
Spectacolul imersiv „Lumea Subacvatică” va fi adus în premieră la Iași, la Palas Campus, pe 13 iunie 2024, în cadrul MINA Pop Up, ediția itinerantă a muzeului imersiv al noilor arte, MINA. Acest spectacol este dedicat copiilor și îşi propune să le ofere o călătorie fascinantă prin apele din țară, Delta Dunării și Marea Neagră, dar și în adâncurile oceanului, unde pot descoperi animalele și importanța apei ca sursă a vieții pe Pământ. Expoziția se axează pe educație și sustenabilitate, ridicând problema păstrării unui mediu mai curat. În plus, vizitatorii vor avea ocazia să admire și expozițiile imersive „Van Gogh”şi „Constelaţii Interioare” inspirată din mitologie.

Publicat in Timp Liber
Round University Ranking este un clasament al universităților de top din lume.
Round University Ranking”(RUR) evaluează performanța celor mai importante universități din lume pe 6 domenii largi: Științe umaniste, Științe ale vieții, Științe medicale, Științe ale naturii, Științe tehnice, Științe sociale.
Toate universitățile sunt evaluate cu acești 20 de indicatori din 4 domenii cheie ale activităților universitare.

Publicat in Educatie
Un reporter 7IAȘI a realizat incognito o înregistrare cu unul dintre martorii-cheie din dosarul în care DIICOT l-a trimis în judecată pe primarul Mihai Chirica @ Petronela Susan a fost funcționar la Urbanism și a furnizat procurorilor informații despre cum lucra Mafia din Primărie @ În discuția cu reporterul 7IAȘI, aceasta a povestit pe larg cum circulau documentele ilegale și despre rolul pe care îl îndeplinea fiecare funcționar cooptat în rețea @ Mihai Chirica spune că nu știe ce semna și dă vina pe funcționarii din subordinea sa @ Martorul din dosar explică însă că de fapt Chirica urmărea atent fiecare autorizație și document @ „(…) verifica fiecare dosar, fiecare hârtie, nimic nu pleca de la el până nu se uita. Nu-i adevărat. Care i se păreau lui că nu sunt în ordine, le întorcea înapoi cu bilețel” @ Mihai Chirica colabora cu funcționarii de la Urbanism care își țineau gura: „Îi chema, dar ăia nu spuneau nimic… Mormânt! Sau îl chema pe Mustiață. Era un grup restrâns la care noi nu aveam acces, ăștia muritorii” @ Pentru că secretarul primăriei, Denisa Ionașcu, refuza să semneze documentele ilegale, actele intrau în circuit când aceasta se afla în concediu @ „Așteptau să plece Denisa în concediu ca să fie semnate de Oțeleanu. Se închideau în birou la Mustiață și semnau acte”, povestește Petronela Susan @ Presiunile erau exercitate pe scară ierarhică și prin intermediul fostului arhitect-șef, Alexandru Mustiață, inculpat în același dosar @ „Mi-a impus Mustiață să facă autorizația lui Tilici. Și cât a fost Denisa în concediu, pac: i-au semnat lui Tilici” @ Regulile Mafiei sunt literă de lege în Primăria Iași iar colaborarea cu procurorii înseamnă trădare: „Am fost făcută sifon. Că am divulgat… Ce am divulgat? Ce am divulgat se poate proba. Nu am zis nimic. Am vorbit strict la subiect”

Publicat in Administratie Locala