fbpx
Portokal
Marcel Ciolacu este noul președinte al PSD: el este secondat de Sorin Grindeanu și Vasile Dîncu

Marcel Ciolacu este noul președinte al PSD: el este secondat de Sorin Grindeanu și Vasile Dîncu


Social democrații și-au ales sâmbătă noua conducere a partidului. Astfel, Marcel Ciolacu a fost validat pe postul de președinte al partidului cu 1310 voturi în timp ce contracandidatul său Eugen Teodorovici a obținut doar 91 de voturi.

Noii intrați în conducerea PSD sunt Sorin Grindeanu din postura de prim-vicepreședinte și Vasile Dîncu -președinte al Consiliului Național al PSD.

De precizat este că Teodorovici, deși a candidat împotriva lui Ciolacu, a fost absent de la eveniment.

Noii lideri ai partidului au susținut declarații de presă la sfârșitul Congresului. Marcel Ciolacu a spus că își va asuma personal rezultatul pe care partidul îl va obține la alegerile locale.

„Dragi camarazi, aş dori să vă mulţumesc pentru votul de astăzi, sunt onorat, dar sunt foarte obligat. Dragi camarazi, votul de astăzi nu este dat lui Marcel Ciolacu, votul de astăzi este dat unei echipe a PSD. Marcel Ciolacu vă asigură de două lucruri, ca să fiu foarte bine înţeles şi auzit de la Bucureşti până la Vaslui. Marcel Ciolacu când se trezeşte dimineaţa se uită foarte bine în oglindă şi vede cât este de înalt şi cât este de mare. Am dus această echipă cât se poate de bine. Eu şi dl Stănescu am avut răbdarea necesară, timpul de a vorbi cu fiecare coleg în parte şi de a găsi cele mai bune soluţii pentru PSD”, a declarat Ciolacu.

„Mă simt împlinit, în visul meu şi al domnului Stănescu, că astăzi am reuşit să facem cea mai performantă echipă în acest moment în PSD.” (...)

„Vreau să avem o cu totul altă abordare în interiorul partidului, mai mult în exteriorul partidului, faţă de români, să fim mai responsabili, să credem în noi, să ne sprijinim unii pe alţii şi să nu mai semănăm neîncredere între noi, colegii”, a mai spus el.

Conform numărătorii voturilor s-au înregistrat 1310 voturi pentru Ciolacu, Eugen Teodorovici 91 și 49 de voturi nule.

Sorin Grindeanu le-a spus social democrațiilor că cei care pleacă acum nu vor fi respectați iar „lașii nu au ce căuta în viața politică".

Vasile Dâncu a declarat că PSD a fost depășit de realitate de multe ori: „Am crezut că am descoperit piatra filosofală dacă dăm oamenilor salarii și pensii mari. Acesta este dreptul lor. Nu putem rămâne la acest lucruri, misiunea noului PSD, așa cum ne place să îl numim astăzi, este să proiectăm un plan pentru viitor. E pentru prima dată când nu candidează un om, ci un program politic, o echipă. (...)

Cred că principala misiunea a noului PSD este să gândim viitorul, să proiectam un plan, în cercetările mele majoritatea românilor nu au un plan pentru anul viitor. (...) Degeaba se cântă prohodul PSD, stânga nu va dispărea cât timp va trebui să ne luptăm pentru cei mulți. Îi urez lui Marcel Ciolacu să aibă mână mai bună la oameni decât au avut predecesorii săi”.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Go to top