fbpx
 
Șase săptămâni din viața lui Mihai Chirica în care n-a făcut nimic: simpozioane, vernisaje, protocoale. Primarul inutil

Șase săptămâni din viața lui Mihai Chirica în care n-a făcut nimic: simpozioane, vernisaje, protocoale. Primarul inutil


De la 1 martie până astăzi, agenda lui Mihai Chirica n-a cuprins nicio inițiativă serioasă: zero proiecte, zero investiții, zero lucrări

La Urbanism, oamenii așteaptă 6 luni un certificat de urbanism și trei ani o autorizație, dar primarul nu schimbă nimic

Marile lucrări sunt înghețate, Guvernul nu alocă Iașului niciun leu pentru o mare investiție, nu se lucrează la niciun pasaj, pod, tunel, nu se mișcă o piatră

Linia de tramvai din Zona Industrială e în întârziere cu doi ani, iar la Dancu oamenii așteaptă de 6 ani să vină tramvaiul

Spitalul de Recuperare, Parcurile Rosetti și de la Teatru sunt înghețate, Chirica nu face nimic în Bucium, nu are bani de Polivalentă, Stadion sau Operă, sălile de spectacole se prăbușesc, tramvaiele turcești nu ies la stradă, parking-urile lipsesc

După ce-a aprobat 100 de blocuri ilegale împreună cu Harabagiu, Mihai Chirica este acum un musafir în Iași

Vreo șase ani a scos randări despre proiecte pe care nu le-a demarat niciodată, acum nici măcar asta nu mai face

Singurele „realizări” cu care se laudă în 7 ani: Palatul Braunstein și Muzeul de Istorie Naturală, pam-pam!

În ultimele 6 săptămâni a stat la costum la tot felul de sindrofii care n-au nicio legătură cu proiectele Iașului

Mihai Chirica acceptă orice invitație la simpozion. N-a ratat nici măcar Zilele Asistenței Sociale, unde a stat câteva ore. Două evenimente pe zi și programul s-a terminat. Săptămână de săptămână, lună de lună, an de an

Pagina de Facebook a Primăriei Iași prezintă periodic activitatea primarului Mihai Chirica. Postările însă evită problemele reale ale Iașului – poluare, urbanism haotic, trafic intens, lipsă de infrastructură. Confruntat cu aceste probleme reale, primarul Iașului este, pe Facebook-ul Primăriei, într-un „loop” de festivități, conferințe, simpozioane și acordări de diplome. REPORTER a scos toate evenimentele în care apare primarul Iașului de pe 1 martie și le prezintă.

Martie, altă zi, o nouă invitație la un eveniment cultural de anvergură locală, care i-a fracturat toată ziua de muncă

S-a cuplat la evenimentul anului

Pe 1 martie, Chirica a avut un debut în forță la o emisiune prietenoasă pe Infinit TV, apoi a căsătorit trei cupluri. Câteva zile mai târziu, pe 4 martie, s-a cuplat la evenimentul mondial al anului: războiul din Ucraina. A vizitat centrul de refugiați de la eGros, care este o inițiativă total privată. Primăria a avut 4 postări cu această temă.

Pe 5 martie, a plecat să însoțească ajutoarele strânse de la ieșeni, transportate de ISU, în Vama Siret. A fost filmat din toate pozițiile, cățărat pe pachetele donate de oameni obișnuiți. Sunt trei postări: în ultima dintre ele, Primăria scrie că a trecut vama și s-a întâlnit cu primarul din Cernăuți.

Pe 8 martie a avut loc o ședință extraordinară de CL, apoi a participat la o întâlnire cu voluntari din Republica Moldova și SUA pentru ajutorarea refugiaților ucraineni. Tot pe 8, dar detaliat cu o postare de pe 9 martie, a acordat Diplomă de Recunoștință veteranului de război și prizonierului politic din perioada comunistă  Gheorghiță Săvel, care a împlinit 100 de ani.

Pe 9 martie, când România a ieșit din starea de alertă, a mulțumit ieșenilor pentru respectarea măsurilor din pandemie. Tot pe 9 martie a condamnat agresiunea comisă de Rusia în Ucraina, semnând un document al Consiliului Municipiilor și Regiunilor Europene.

Prezentarea Raportului pe 2021, un fel de „în loc să fac ceva acum, vorbesc despre ce n-am făcut anul trecut”

Vernisaje, conferințe de finalizare de proiecte

Pe 10 martie, Mihai Chirica a participat la vernisajul unei  expoziții de icoane la Muzeul Municipal „Regina Maria”. Patru zile mai târziu, pe 14 martie, a participat la conferința de finalizare a lucrărilor la Palatul Braustein. Evenimentul a fost ulterior prezentat în mai bine de 10 postări ale instituției.

Pe 15 martie a fost la ședința extraordinară de CL, apoi i-a oferit o diploma de excelență generalului în retragere Ștefan Dimofte, la împlinirea a 100 de ani. Pe 16 martie a participat la lansarea volumului Polis “Afganistan. Două decenii de prezență NATO”.

„Primarul a dispus o serie de măsuri...”. De șase ani tot dispune la Urbanism: corupție generalizată, faliment instituțional

Finalizare la Frumoasa

Pe 17 martie, a organizat o ședință despre scăderea numărului de acte emise de Urbanism. Nu a fost trasă vreo concluzie.

Pe 18 martie, a fost la o conferință de presă la finalizarea Mănăstirii Frumoasa. Evenimentul a apărut ulterior și în alte postări.

Celebrele emisiuni ale lui Mihai Chirica la televiziunile de casă. Se uită o mână de oameni, iar telefoanele sunt atent selectate. Primarul are 3-4 emisiuni pe săptămână, alte ore de muncă pierdute

A revenit către criza din Ucraina când, pe 19 martie, a fost organizată o conferință cu ocazia trimiterii unui al doilea convoi umanitar.

21 martie: Mihai Chirica a vizitat șantierul de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”. Acolo continuă lucrările de reabilitare, cu finanțare de la bugetul local. Seara a fost Gala Laureaților Sportului Ieșean. A participat la conferința de finalizare a restaurării Casei Pogor. Tot pe 21 martie a participat la „Parlamentul scriitoarelor francofone”, o manifestare realizată de Institutul Cultural Francez și Primăria Municipiului Iași inclusă în seria de manifestări dedicate poeziei și artei „Săptămâna Poeziei la Iași”.

23 martie: Mihai Chirica n-a ratat nici stabilirea Strategiei Naționale de Sănătate. O strategie locală de trafic sau niște piste de biciclete n-ar face. Totul e joc de glezne și exercițiu de imagine

Mici probleme la CET

Pe 23 martie, a mers la CET Iași, unde muncitorii au protestat din cauza condițiilor de lucru. Apoi, a participat la o consultare regională pe Strategia Națională de Sănătate 2022 – 2030.

Pe 24 martie a fost organizată o conferință de presă, apoi a participat la o dezbatere cu medicii rezidenți din anul I organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” și Consiliul Județean Iași. Aici, i-a dat titlul de Cetățean de Onoare rectorului UMF Iași, profesorul  Viorel Scripcariu. În aceeași zi Mihai Chirica a participat la o dezbatere despre rolul administrației locale în asigurarea accesului la educație și la Gala Profesorului din mediul rural. A avut timp și pentru o conferință despre Semimaraton 2022.

25 martie: Mihai Chirica a depus o coroană de flori la Mănăstirea Trei Ierarhi. Aici, pe 27 februarie 1821, Alexandru Ipsilanti proclama începutul Revoluției de eliberare a Greciei. Tot cu flori a fost și la sosirea la Aeroport a Principesei Margareta și a Principelui Radu, care mergeau către Vama Sculeni.

A fost prezentată ca o victorie, pe 25 martie, semnarea autorizației de construire pentru Grădinița de la fosta Policlinică cu Plată.

Pe asta nu o așteptați: Parlamentul scriitoarelor francofone. Mihai Chirica a mai pierdut o zi

A vizitat autospecialele

Pe 28 martie, primarul Iașului a vizitat lucrările de la Muzeul de Științe Naturale. Pe 30 martie, a participat la deschiderea Zilelor Asistenței Sociale, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. În aceeași zi s-a întâlnit cu organizatorii Campionatelor Mondiale de Esports.

Pe 31 martie a avut loc ședința de CL, în care și-a prezentat raportul pe 2021.

Pe 1 aprilie, la o zi după ședința de CL, a avut loc încă una, extraordinară. A fost aprobată încheierea unui parteneriat între Primăria Municipiului Iași și ISJ în vederea organizării la Iași a Olimpiadelor Naționale de Matematică, Religie Catolică și Rusă Modernă). A fost urmată de o conferință de presă. În aceeași zi a participat la Ziua NATO în România.

Pe 4 aprilie a fost prezent la Palatul Braustein, la lansarea identității de brand a Iașului, iar ultimul eveniment prezentat este de pe 11 aprilie: a participat la prezentarea a două autospeciale ISU.

Article image
Destructurarea recentă, de către procurori, a unor grupuri infracționale din Iași care, în ultimii ani, au călcat legile în picioare în folosul unor dezvoltatori imobiliari dezvăluie fiecare nivel de decizie: vârful Primăriei și funcționari-cheie din instituție (arhitecți-șefi, funcționari), șefi și angajați din Poliția Locală și Inpectoratul Teritorial în Construcții, notari și avocați, registratori de la Cadastru și, în f...
Autor cristi tanasa Anchete 08 Aprilie 2022


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31