fbpx
 
Partidul te face om: Vicele PNL Iași Cătălin Nicoară, angajat prin concurs intern la Consiliul Județean. 5.700 lei/lună!

Partidul te face om: Vicele PNL Iași Cătălin Nicoară, angajat prin concurs intern la Consiliul Județean. 5.700 lei/lună!


Întâi PNL l-a recompensat cu un post de vicepreședinte de organizație, apoi i-a făcut rost și de un salariu de 5.700 de lei/lună net la Consiliul Județean, că altă slujbă nu găsea

Cătălin Nicoară e un fel de ordonanță personală a lui Marius Dangă, președintele municipal al PNL Iași: îl ridică în slăvi pe acesta în postări publice, îi laudă realizările, îi ia scamele de pe umăr

Oficial, Nicoară trebuie să citească rapoartele de activitate ale companiilor din subordinea CJ, ca și cum ar fi un specialist mega-calificat în toate domeniile: drumuri, aviație, cultură, fiind și inginer, și jurist, și economist. În realitate, e absolvent de Filosofie

Costel Alexe a transformat Casa Pătrată în Orfelinatul liberalilor de pripas. Consilierul județean Marius Minea și-a angajat soția tot la CJ, fără concurs! Și soția primarului din Holboca tot la Județ și-a găsit serviciu

Cătălin Nicoară face sinteze la Consiliul Județean, nimic concludent: primește niște rapoarte și le dă mai departe

Cătălin Nicoară, vicepreședinte al Organizației Municipale PNL Iași, a fost angajat fără concurs de Costel Alexe la Consiliul Județean (CJ), la sfârșitul anului 2020. Președintele PNL Iași l-a făcut consilier personal. În anul următor, Nicoară a dat concurs pentru un post de funcționar și acum este anajat cu un salariu de 5.700 de lei net.
Este omul vicepreședintelui CJ, Marius Dangă: își dau like-uri la postări, iar Nicoară distribuie realizările șefilor. Pentru că partidul a avut grijă de el, liberalul este funcționar la Guvernanță Corporativă. Pe la el trec toate raportările instituțiilor și regiilor subordonate Consiliului Județean Iași.
„Sunt raportări lunare, trimestriale, semestriale și anuale care trec pe la mine. Le analizez și informez conducerea CJ”, spune Nicoară despre postul său.

Concurs intern: a luat cea mai mare notă

Cătălin Nicoară a ajuns în Consiliul Județean Iași după ce președintele Costel Alexe l-a angajat direct într-un post de consilier personal. Conform propriilor declarații, Nicoară a ajuns în instituție în luna decembrie a anului 2020, la două luni după ce Alexe câștigase alegerile. Nicoară fusese și candidat pentru consilieri județeni.
„Am lucrat în mediul privat, iar în decembrie 2020 am devenit consilier al președintelui Costel Alexe”, ne-a spus Cătălin Nicoară. A ocupat funcția până la începutul lunii august 2021, când CJ Iași a organizat un concurs pentru un post de funcționar la Compartimentul Guvernanță Corporativă. Au fost 4 candidați pe post, a câștigat proaspătul vicepreședinte al Organizației Municipale PNL Iași. Nicoară fusese ales cu o lună în urmă în Biroul Politic Local PNL Municipiul Iași și vicepreședinte pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu şi Dezvoltare Rurală.
Trebuie menționat că este absolvent de Filosofie și Științe Social Politice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Funcția din PNL Iași ar fi trebuit menționată în declarația de interese a funcționarului, dar acest detaliu lipsește.
„Nu știu notele celorlați candidați pe postul de la CJ și nici dacă au fost sau nu contestații. Eu am avut notele cele mai mari, am luat postul. Concursul a fost cel clasic din administrație, cu probă scrisă și oral. A fost concurs intern organizat de CJ Iași. Nu mai știu nota luată”, a spus Cătălin Nicoară.

Nicoară, primul din stânga, într-o imagine la PNL din 2019, un instantaneu pe care îl descria ca o „pregătire a strategiilor de dezvoltare a Iașului”. Momentan s-au ales doar cu niște sinecuri, iar unii cu dosare penale

Partidul are grijă de oamenii lui: 5.700 de lei net

Cătălin Nicoară câștigă de la CJ un salariu net de puțin peste 5.700 de lei, conform propriei mărturisiri. Concursul l-a câștigat în august 2021, iar o lună mai târziu a depus prima declarație de avere, unde este prinsă o parte din venitul său: 5.107 lei. Conform declarației de avere, nu deține nicio proprietate și are 3 credite.
El spune că postul său presupune primirea rapoartelor de activitate ale subordonatelor Consiliului Județean. Informațiile din documente sunt apoi sintetizate pentru șefii Consiliului Județean. „Subordonatele, inclusiv Aeroportul Iași, trimit astfel de rapoarte periodic. Sunt lunare, trimestriale, semestriale și anuale”, spune Nicoară.
Există însă o excepție: Apavital. Deși este o firmă a Consiliuliului Județean, nu raportează la Casa Pătrată, ci la Asociația Regională a Serviciilor de Apă Canal Iași. Printre firmele care îi raportează lui Nicoară sunt și două falimentare: Aviația Utilitară și Lucrări Drumuri și Poduri SA.

Soția lui Marius Minea, consilier județean PNL, scria nerăbdătoare în campania electorală din 2020: „E timpul!”. Și a reușit: consilieră angajată în Consiliul Județean

PNL este a doua proptea politică pentru Nicoară

Cătălin Nicoară este la al doilea post susținut politic. În 2010, la 23 de ani, când era membru PD-L, el a fost numit director al Casei de Cultură a Studenților (CCS), unde s-a făcut remarcat prin faptul că, într-un interviu dat la două luni de la angajare, nu știa câți oameni are în subordine. Când devenea director al CCS, el era președintele Organizației Tinerilor PD-L.
În anul 2013, el a fost înlocuit din funcție de Adrian Căliman, nașul de cununie al lui Costel Alexe. Numirea lui Căliman a fost la presiune politică, Nicoară fiind nevoit să-și dea demisia.
Înainte de a ajunge consilierul lui Alexe, liberalul a lucrat la Eager Beaver SRL, o firmă care are cod CAEN de activități de baze sportive. Este un club de caiac și canoe de pe lacul Dorobanț.

Alexe a umplut CJ de angajați prin concursuri trucate
În cadrul CJ Iași sunt acum 164 de funcționari publici. Metoda angajărilor directe în posturi de consilieri i-a adus președintelui CJ un dosar penal la DNA. Este cazul lui Vlad Baba, pe care l-a adus consilier și, a doua zi, l-a detașat la Școala de Arte Populare, unde ulterior a susținut un concurs trucat.
Ulterior, cazul a evoluat: mai mulți angajați ai instituției au recunoscut că au ajuns acolo prin concursuri aranjate de către Baba. Tot președintele CJ a contribuit la angajarea într-o direcție subordonată instituției a soției primarului din Holboca, Maria Magdalena Pamfil, după un scurt stagiu de funcționar la Primăria Scobinți.

Declarația de avere a lui Marius Minea arată că soția angajată în Casa Pătrată a ajuns să câștige mai mult decât el, marele donator al PNL, cu suma record de 240.000 de euro

Altă sinecură: soția lui Marius Minea, angajată consilier al vicepreședintelui CJ

Ana Maria Minea, soția consilierului județean Marius Minea, este consilier în cadrul CJ Iași. Din informațiile din interiorul CJ, ea a fost angajată direct, fără concurs, în 2021. De altfel, Ana Maria Minea nu este funcționar public și nu depune declarație de avere. În schimb, locul său de muncă și salariul de peste 4.500 de lei lunar net apare în declarația de avere a soțului.

Marius Minea a fost, în 2019, în centrul unui scandal legat de finanțările pentru PNL. El a apărut pe listele AEP în topul donatorilor pentru partid, cu 1,14 milioane de lei donați. La acea vreme, el câștiga  anual 10.972 de lei de la Consiliul Județean (CJ) și 36.741 de lei de la Apavital, unde este și acum chimist.

Soția, Ana Maria, actuala secretară a lui Costel Alexe, era consilier la Senatul României pentru Iulia Scântei și încasa doar 7.476 de lei anual. Împreună aveau  4.000 de lei net, lunar, nu aveau casă și mașină, dar donau 240.000 de euro către PNL.

În realitate, a fost formată o legiune de „împrumutători” către consilierul județean liberal. În septembrie 2019, Autoritatea Electorală Permanentă i-a returnat banii, iar liberalul a restituit sumele. Pe listă erau Alexe și rudele sale, Sorin Afloarei, Ana Maria Mursa, soția primarului din Plugari, Sorin Hârjoi, Costel Grojdea de la AJPIS, Andrei Ștefan Cazacu.

„Minea Ana Maria este angajată conform legii pe postul de consilier al vicepreședintelui CJ. Nu face parte din corpul funcționarilor publici, este personal contractual și își desfășoară activitatea pe durata mandatului demnitarului”, a precizat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Marius Minea a fost contactat, dar nu a răspuns apelurilor telefonice.

Altă soție de liberal, angajată rapid prin detașare

Luminița Afloarei, soția vicepreședintelui CJ Sorin Afloarei, a fost angajată prin detașare de la Consiliul Județean, imediat ce nașul de cununie Costel Alexe a câștigat alegerile în 2020.
Sorin și Luminița Afloarei au fost cununați în mai 2019 de către Costel Alexe. La Consiliul Județean Iași, soția vicepreședintelui a fost angajată doar în hârtii, pentru că nimeni nu a văzut-o la muncă. După câteva zile de la angajare, ea a fost detașată muzeograf la Palatul Culturii.

Article image
Directorul Termoservice și-ar fi îndeplinit exemplar indicatorii de performanță în 2021, conform criteriilor de „grădiniță” stabilite în Consiliul Local Termoservice a primit 10 milioane de euro subvenție de la Guvern din Rezerva de Stat, plus alte milioane de euro de la Primărie, în schema de compensare, astfel că pierderile reale ar fi fost anul trecut de 12 milioane de euro Managerul Alin Aivănoaei este recompensat îns...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 13 Iunie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30