fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Viața de coșmar a unei fetițe de numai 8 ani, din Neamț: violată luni întregi de unchiul și de vărul ei

Viața de coșmar a unei fetițe de numai 8 ani, din Neamț: violată luni întregi de unchiul și de vărul ei


După luni întregi de agresiune sexuală și viol, o copilă din județul Neamț și-a făcut curaj și a povestit infernul pe care îl trăiește. Fetița de 8 ani și jumătate și-a acuzat unchiul și vărul de atrocități, iar copila a ajuns, apoi, la spital.

Cazul a ajuns în atenția Parchetului, iar indivizii sunt acum după gratii, precizează Știrile PRO TV.

Cazul șocant s-a petrecut într-un sat din comuna Stănița, din județul Neamț. Polițiștii rurali au aflat de întâmplare în urmă cu două zile, când fetița s-a plâns unei mătuși că a fost violată. Copila a fost consultată imediat de un medic de la Spitalul Municipal din Roman, acolo unde a ajuns cu o ambulanță, în toiul nopții. Ulterior, fetița de 8 ani și jumătate a fost preluată de un psiholog. Cei pe care îi acuză copila sunt rudele ei: unchiul de 39 de ani și vărul de 53 de ani.

Agent Georgiana Pușcașu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț: „Poliţiştii secţiei de Poliţie Rurală Sagna au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi, ambii din localitatea Stăniţa, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de viol şi agresiune sexuală.”

Surse din anchetă susțin că cei doi indivizi ar fi abuzat de copilă luni întregi, însă abia acum două zile, fetița și-a făcut curaj să spună ce i se întâmplă.

Cei doi bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Dragoș Varganici, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman: „Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a solicitat Judecătoriei Roman arestarea preventivă a doi inculpaţi, ambii persoane de sex masculin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală în formă continuată şi viol. În cazul infracţiunii de viol, pedeapsa prevăzută de lege este de închisoare de până la maximum 15 ani, iar în cazul infracţiunii de agresiune sexuală, pedeapsa este de închisoare până la maximum 12 ani.”

Copila mai are o soră, cu un an mai mică, și ambele creșteau fără mamă, care le-ar fi părăsit. Cele două surori erau în grija tatălui alcoolic, iar familia era monitorizată de asistentul social din comună, care le vizita periodic.

În prezent, minorele și tatăl lor primesc consiliere din partea psihologilor de la Protecția Copilului.

Magda Vasilache, purtător de cuvânt Protecția Copilului Neamț: „Întrucât abuzatorii au fost arestați, copilul a rămas în familie, în grija tatălului, care va fi sprijinit și de surorile sale. Urmează evaluarea psihologică a copilului și specialiștii Serviciului Abuz din cadrul DGASPC vor decide dacă minora în cauză și sora ei mai rămân în grija tatălui său nu.”

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: