fbpx
 
Dramă: femeie care și-a retras trei ordine de protecție dar riscă să fie omorâtă de soț. Statul: „Nu putem interveni”

Dramă: femeie care și-a retras trei ordine de protecție dar riscă să fie omorâtă de soț. Statul: „Nu putem interveni”


Pentru o tânără din Cârniceni – comuna Țigănași viața de cuplu a devenit extrem de periculoasă după ce partenerul a început s-o bată. Având doi copii, a decis mereu să-i mai dea o șansă și și-a retras cererile de ordin de protecție de la Judecătorie. Doar că intensitatea agresiunilor a crescut treptat până când, săptămâna trecută, a ajuns la UPU. „A început cu o palmă când aveam primul copil, acum vreo 8 ani. De dragul copilului am rămas, apoi l-am făcut și pe al doilea“, spune Alexandra Pipirig.

Când se îmbată, Sergiu Aruștei devine o bestie

A început cu o palmă

Alexandra se știe cu Sergiu Mihai Aruștei de peste 10 ani. S-au cunoscut la piață, la Cârlig, unde locuiesc amândoi. Povestea clasică: au început o relație și au avut primul copil. Doar că, atunci când fiica lor avea 1 an, Alexandra s-a trezit din senin cu prima palmă de la partener.

„Nu mai țin minte detalii, dar toate agresiunile au avut un punct comun: alcoolul. Atunci când bea, se transformă”, spune Alexandra. Femeia povestește că, din când în când, se trezea cu câteva palme peste față. Tot mai des, tot mai violent. În vara anului trecut, nu a mai suportat și a cerut la Judecătorie, în urma unei bătăi raportate Poliției Țigănași, ordin de protecție. S-a judecat totul la urgență, cu cerere depusă pe 28 iunie. Pe 1 iulie, instanța închidea procesul, după ce Alexandra și-a retras plângerea. „A fost prima greșeală. Am renunțat de dragul copiilor. Îl aveam deja și pe al doilea. În plus, noi am mers în străinătate o perioadă și am ridicat o căsuță pe un teren luat de la Primărie. El mi-a spus că este pe numele lui și nu am drepturi acolo”, mai explică Alexandra.

Polițiștii au fost nevoiți să renunțe la anchete pentru că soția agresată își retrăgea de fiecare dată plângerile

Și-a retras trei plângeri

În total, în 2021 și 2022 a depus trei cereri de ordin de protecție în urma unor agresiuni și le-a retras pe toate trei. Mergea la instanță, iar a doua zi, la termen, îl ierta.

„A fost cea mai mare greșeală pe care am făcut-o. De dragul copiilor și de frica faptului că rămân pe drumuri”, spune Alexandra.

Serviciile sociale de la Primăria Țigănași îi știu povestea, dar nu au avut ce să facă. „Noi făceam documentele pentru instanță, apoi ea venea și-și retrăgea plângerea. Nu putem influența o victimă, putem doar s-o sfătuim. Îi știm povestea, acolo este din cauza alcoolului. El bea și face scandal”, ne-au spus angajații de la Primăria Țigănași. Și Poliția a vizitat familia din când în când, a intervenit atunci când era scandal, dar pentru că femeia renunța tot timpul și îl ierta pe Aruștei, totul se oprea.

Copiii au cel mai mult de suferit în această relație toxică

Ultima dată a ajuns în spital. Parchetul a cerut protecția

Ultima agresiune și cea mai dură de până acum a fost săptămâna trecută, când Alexandra a fost adusă de ambulanță la UPU „Sfântul Spiridon”. „A fost înfricoșător, nu se oprea. M-am temut pentru viața mea”, povestește femeia.

Polițiștii din Țigănași l-au reținut pe Mihai Aruștei, procurorul a cerut arestarea preventivă la Tribunalul Iași, dar judecătorii au respins cererea. Totuși, magistrații au instituit un prim ordin de protecție: nu mai avea voie să se apropie la mai puțin de 10 metri de Alexandra și l-au pus pe bătăuș sub control judiciar.

„Am plecat din casa construită de noi, cu copiii, acum stau la socri. El stă în casă”, a  mai povestit femeia. Luni, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătorie au mers mai departe: au cerut în instanță protejarea femeii și a copiilor. Judecătorii au instituit un ordin de protecție care prevede că Aruștei va fi arestat dacă se apropie la mai puțin de 100 de metri de Alexandra, timp de 6 luni. În plus, el a fost evacuat din casa lor, fiindu-i stabilit domiciliul la părinți. Nu are voie să se apropie de școală și grădiniță la mai puțin de 100 de metri, nu are voie să o sune pe partenera sa sau pe copii. „După aceea, nu știu ce voi face”, a mai spus Alexandra.

Article image
A avut loc practic o reunire a familiei, soția fostului președinte CJ fiind judecătoare la Curtea de Apel București Cristian Adomniței a făcut, la sfârșitul anului trecut, un „exit” de 700.000 de euro la centrul medical din Suceava și a cumpărat acțiuni la OMV Petrom de 500.000 de euro A mai cumpărat o vilă în Copou, de 300.000 de euro, pe care urmează să o amenajeze, și are economii de câteva sute de mii de euro Acum, î...
Autor Cezar Moraru Anchete 10 August 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31