fbpx
 
Bucăți dintr-o rachetă au căzut în Republica Moldova, aproape de granița cu România

Bucăți dintr-o rachetă au căzut în Republica Moldova, aproape de granița cu România


Bucăți dintr-o rachetă au fost descoperite, luni după amiază, într-o livadă, în apropierea oraşului Briceni, din nordul Republicii Moldova. Inițial, MAI Moldova informase că este vorba despre o rachetă.

Bucățile au fost descoperite de o patrulă a poliţiei de frontieră, care, din cauza bombardamentelor ruseşti de luni, şi-au intensificat gradul de alertă, anunţă Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău, relatează deschide.md.

„În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție”, anunța comunicatul inițial emis de Ministerul de Interne (MAI) de la Chișinău.

Totodată, în conformitate cu planurile de acţiune ale MAI, poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de alertă în zona comisariatelor Briceni şi Ocniţa, notează News.ro.

Ministerul Apărării de la Chișinău a anunțat că o echipă de geniști se deplasează la Briceni pentru a investiga incidentul.

„O echipă de geniști ai Armatei Nationale se deplasează în acest moment la Briceni pentru a cerceta terenul. Cu informații suplimentare vom reveni pe parcurs", a transmis Ministerul Apararii din Republica Moldova, potrivit PRO TV Chișinău.

În acest moment, zona în care au fost descoperite bucățile de racheta, la 30 de kilometri de România, a fost izolată de patrule ale poliţiei şi poliţiei de frontieră.

La faţa locului sunt aşteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne.

Oamenii din zonă spună că au auzit bubuituri, conform Pro TV Chișinău.

„Dragi cetăţeni, în Ucraina are loc un nou val de atacuri cu rachete care generează consecinţe directe şi asupra ţării noastre. Am fost informată că în urmă cu puţin timp, o patrulă a Poliţiei de frontieră a descoperit componentele unei rachete în apropierea oraşului Briceni. Poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de alertă în Briceni şi Ocniţa. Zona unde a fost descoperit obiectul explozibil a fost izolată, iar la faţa locului se afla serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne. În acelaşi timp, Moldelectrica anunţa despre perturbaţii în sistemul energetic care ar putea duce la posibile deconectări. Vă rugăm să urmaţi recomandările organelor abilitate şi să rămâneţi în siguranţă. Atât eu, cât şi colegii mei depunem toate eforturile ca să ţinem situaţia sub control şi să nu admitem riscuri pentru pentru oamenii noştri. Condamn cu fermitate aceste atacuri brutale asupra unor ţinte civile din Ucraina şi reiterez deplina noastră solidaritate cu poporul ucrainean în aceste clipe grele!", a transmis premierul moldovean, conform Pro TV Chișinău

Amintim că pe 31 octombrie, Rusia a lansat mai multe zeci de rachete asupra Ucrainei. Una dintre rachetele lansate de armata rusă şi doborâte de sistemul antiaerian ucrainean a căzut pe teritoriul localităţii Naslavcea din Republica Moldova.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30