fbpx
 
EXCLUSIV / Nume noi pe lista acuzaților din dosarul DIICOT-Veranda. Chirica a contestat la instanță punerea sub control judiciar

EXCLUSIV / Nume noi pe lista acuzaților din dosarul DIICOT-Veranda. Chirica a contestat la instanță punerea sub control judiciar


Șase dintre cele 30 de persoane audiate, miercuri, de DIICOT, în Dosarul Veranda au contestat la instanță legalitatea măsurii de control judiciar care le-a fost impusă de procurorul de caz. Printre ei, primarul Mihai Chirica, solicitarea sa urmând a fi judecată pe 21 decembrie.

Până în acest moment au cerut judecătorilor anularea acestei măsuri omul de afaceri Cristin Zămoșteanu, primarul Mihai Chirica, directorul de la Urbanism Raluca Andreea Mocanu, care a fost fost arhitect-șef al Municipiului Iași, Andras Vartolomei Zlăvog, consilier GIS Cadastru, Remus Lucian Amăriuței, administrator al unor firme patronate de Zămoșteanu și Marius Răzvan Popa, angajat al Oficiului de Cadastru. Este probabil ca alte cereri de acest gen să fie depuse la Tribunal la începutul săptămânii viitoare. Până acum, DIICOT nu a făcut publică, în mod oficial, lista celor puși sub acuzare în această anchetă.

În urmă cu două zile, DIICOT a derulat mai multe percheziții într-un dosar înregistrat în 2020 și extins în cursul urmăririi penale. Inițial, principalul acuzat a fost dezvoltatorul imobiliar Cristin Zămoșteanu, inculpat pentru faptul că nu a achitat către bugetul de stat taxe și impozite de 12 milioane de euro în urma tranzacțiilor imobiliare pe care le-a derulat în trecut. Ulterior, anchetatorii au descoperit, în același dosar, „constituirea unui grup infracțional organizat (…) vizează procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcții de către dezvoltatori imobiliari care s-au folosit de conexiunile cu funcționari din administrația publică locală cu atribuții în domeniul emiterii și urmăririi respectării documentațiilor de urbanism”.

În dosar există indicii legate de autorizarea ilegală a cel puțin două imobile, unul dintre acestea fiind etajul superior de la Hala Centrală, clădire deținută de către Zămoșteanu la momentul săvârșirii infracțiunilor.

Infracțiunile cercetate de procurori sunt abuz în serviciu în vederea obținerii unui folos necuvenit, uzurparea funcției, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului societății într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Article image
Patronul M.Chim a fost condiționat să rezolve intabularea terasei de deasupra Halei Centrale ca să poată vinde toată clădirea Avea de încasat 8,5 milioane de euro, iar primarul i-a semnat edificarea deși nu se întocmise un PUZ, conform legii Hala avea deja toți indicatorii urbanistici maximali, nu se mai putea construi nimic deasupra Practic, în acest caz, Mihai Chirica și oamenii lui de încredere din Primărie au făcut o...
Autor Cezar Moraru Anchete 15 Decembrie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: