fbpx
 
ziarulnational.md ziarulnational.md

Alegeri la Chișinău: Ion Ceban a refuzat să răspundă dacă se afla sau nu la Moscova când Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei (VIDEO)


Ion Ceban, actualul primar al Chișinăului, a evitat astăzi, în cadrul alegerilor locale generale, să spună tranșant dacă era la Moscova sau nu pe 24 februarie 2022, atunci când Vladimir Putin a declanșat războiul sângeros împotriva Ucrainei.

Pretendent la un nou mandat de primar, Ion Ceban s-a prezentat la secția de votare extrem de încordat și a evitat să introducă în urnă buletinul de vot. A lăsat această sarcină pe seama soției, după ce s-a uitat cum a votat dânsa, relatează ziarulnational.md.

Ulterior, Ion Ceban a făcut o declarație scrută despre așteptările sale de la actualul scrutin electoral.

Edilul a fost întrebat, repetat, dacă era sau nu la Moscova pe 24 februarie 2022, atunci când Rusia a invadat Ucraina, așa cum a dezvăluit recent presa din Estonia.

„Eu v-aș invita să discutăm astăzi despre votare nemijlocit. Asta este unu. Doi: subiectul a apărut miercuri, iar joi și vineri nu a venit nimeni să ne întrebe, niciun jurnalist la conferințele de presă organizate în acest context. Așa cum am spus, aștept unele acte, pe care le-am solicitat oficial și le voi prezenta marți pentru toată lumea”, a spus Ceban.

 

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, s-ar fi aflat la Moscova pe 24 februarie 20222, adică exact în ziua în care Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina, iar în trei zile spera că armata sa va ajunge și la Chișinău. Despre acest lucru a scris portalului estonian de investigații „Delfi”.
Președinta Maia Sandu nu s-a arătat surprinsă de această dezvăluire, menționând că Ion Ceban ar fi întreprins mai multe vizite în Federația Rusă, despre care nu a vorbit public.
În același context, prim-ministrul Dorin Recean a declarat vineri că Ion Ceban s-ar fi aflat cu certitudine la Moscova în ziua în care tancurile și avioanele rusești au intrat în Ucraina. „Îmi amintesc foarte bine noapte de 23 - 24 februarie 2022, atunci când noi ne mobilizam aici ca să păstrăm pacea și securitatea, iar el era într-o vizită la Moscova”, a spus Recean.

Article image
Pe 5 noiembrie sunt alegeri locale în R. Moldova: bătălia pentru Primăria Chișinău dă trendul pentru prezidențiale Ion Ceban a fost, pe rând, locotenentul comunistului Voronin și al socialistului Dodon Acum câțiva ani spunea că vorbește moldovenește, nu română, și a relativizat războiul din Ucraina, evitând să spună că Rusia e stat agresor Mama sa e șefa consilierilor locali, iar el e primar DNA a efectuat o percheziție...
Autor Cezar Moraru Reportaje 26 Octombrie 2023


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30