fbpx
Portokal
CNCD l-a ars! Primarul din Vaslui, amendat pentru discriminarea persoanelor cu handicap, cere să i se facă dreptate la Iaşi

CNCD l-a ars! Primarul din Vaslui, amendat pentru discriminarea persoanelor cu handicap, cere să i se facă dreptate la Iaşi


Oraşe mari, oraşe mici, aceeaşi meteahnă: ignorarea unor condiţii decente pentru persoanele cu handicap. După primarul Iaşului, şi cel de la Vaslui contestă o amendă primită pentru că nu a asigurat condiţii de călătorie pentru persoanele cu handicap.

 

Primarul Municipiului Vaslui a contestat la Iaşi o amendă de 8.000 de lei care i-a fost aplicată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

 

„Încălcarea dreptului la demnitate”

Primarul Municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a cerut Curţii de Apel Iaşi anularea amenzii de 8.000 de lei aplicate, în luna mai, de CNCD sau înlocuirea acesteia cu avertisment. Sancţiunea a fost primită pentru că nu au fost asigurate condiţiile necesare utilizării transportului în comun de către persoanele cu dizabilităţi locomotorii, încălcarea dreptului la demnitate şi neluarea unor măsuri concrete pentru facilitarea accesului acestor persoane la transportul local. Primarul susţine, însă, că atribuţiile privind achiziţionarea de mijloace de transport în comun adaptate transportului persoanelor cu deficienţe şi alocarea banilor în acest sens revin Consiliului Local. El mai afirmă că numărul maşinilor adaptate în anul 2016 a crescut faţă de anul 2015 de la 9 la 11.

 

Citește și Pile cu „sânge albastru”: e șic să fii milionar și să ai soția angajată la Primărie

 

Se reînnoieşte parcul auto

Reprezentanţii instituţiei mai sunt de părere că CNCD a adoptat o hotărâre nelegală, care aduce prejudicii materiale şi de imagine. „Nu se poate reţine faptul că Primarul Municipiului Vaslui ar fi săvârşit prin inacţiuni o faptă de discriminare a persoanelor cu dizabilităţi atâta vreme cât autoritatea locală a demarat şi a finalizat proceduri de achiziţii publice care au avut sau au ca finalitate reînnoirea parcului auto destinat transportului în comun”, se mai menţionează în cererea de chemare în judecată.

Din aceleaşi motive au primit în acest an sancţiuni de câte 10.000 de lei primarii din Iaşi şi Timişoara. Şi acestea au fost contestate în instanţă.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to top