fbpx
Portokal
Team building, o metodă de a-ţi motiva echipa. „Am găsit soluţii la probleme ce păreau de nerezolvat înainte“

Team building, o metodă de a-ţi motiva echipa. „Am găsit soluţii la probleme ce păreau de nerezolvat înainte“


O întreagă industrie de motivat angajaţii a fost pusă la cale de firmele multinaţionale. Pensiuni, hoteluri de pe vârful munţilor sau din Delta Dunării s-au adaptat şi includ pe lista serviciilor facilităţi pentru team building-uri. 

 

Apariţia multinaţionalelor în România a adus mai multe modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor şi raporturilor dintre membrii unui grup. Astfel, s-a impus şi la noi team building-ul, prin care relaţiile dintre membrii grupului sunt îmbunătăţite prin abilităţi de rezolvare a problemelor şi de luare a deciziilor.

 

Activităţi de „ţinut în priză”

Andreea are 29 de ani şi lucrează de cinci ani la o corporaţie cu sediul în Iaşi. La primul team building aceasta a participat în urmă cu patru ani şi, de atunci, a fost la mai multe astfel de întruniri organizate de firmă. „Înainte de a experimenta un team building, eşti tentat să spui «La ce-mi trebuie? Aş putea face orice altceva, că şi aşa serviciul îmi mănâncă mare parte din timp». După aceea, însă, te încearcă imediat dorinţa de a participa la următorul. Este adevarat că totul ţine de felul în care echipa care organizează un team buiding ştie să «aţâţe» oamenii, să le trezească curiozitatea de a afla ce urmează să facă, să le propună activităţi care să îi ţină în priză şi să nu se transforme ea însăşi în vedetă“, ne spune Andreea.

 

Exerciţiul trecerii unui om peste o sfoară prinsă de doi copaci, fără să fie atinsă, a încântat-o pe Andreea

Echipă unită, atmosferă productivă

Dincolo de rolul de a uni echipa, Marius, un tânăr în vârstă de 32 de ani care lucrează la o firmă multinaţională de şase ani, crede că rolul team building-ului este de a uni echipa şi de a scoate la iveală punctele forte ale fiecăruia. „E important să existe un mediu armonios de lucru, dar cred că prin aceste team building-uri se doreşte o echipă bine consolidată şi nu neapărat o gaşcă de prieteni. Prin aceste ieşiri se doreşte observarea abilităţilor şi a creativităţii membrilor grupului. Atingerea obiectivelor comune ale echipei se face prin interacţiunea punctelor forte ale membrilor ei“, crede Marius.

 

„Toţi pentru unul şi unul pentru toţi“

Andreea crede că la cel mai recent team building la care a participat, deşi epuizant, a fost bifat tot ceea ce trebuie să aibă o astfel de acţiune. „Ne-au fost propuse activităţi care ne-au ajutat să ne cunoaştem mai bine, pentru că într-o companie mare nu ajungi să interacţionezi foarte mult cu toţi colegii. Ne-a trezit spiritul de echipă, ne-a învăţat încă o dată că, deşi pentru unii poate părea un cliseu, comunicarea este esenţială şi că suntem un soi de muschetari care se ghidează după principiul «Toţi pentru unul şi unul pentru toţi!»“, ne explică Andreea, care adaugă că toate activităţile i-au trezit interesul: „Au fost două zile pline, în care ne-am căţărat în copac, legaţi unul de altul, pentru a trece peste obstacole, am dansat, am cântat şi am desenat împreună. Seara, am găsit soluţii la probleme ce păreau de nerezolvat cu câteva ore înainte.“

 

Citește și Invenţie inedită prezentată la Iaşi. Tălpicile minune: te ajută să slăbeşti, mâncând orice

 

Ce este vital pentru rezultatele dorite

Unul dintre exerciţiile care a pus-o cu adevărat în dificultate pe Andreea. despre care consideră că i-a testat imaginaţia, dar şi logica şi spiritul practic, a presupus să sară peste o sfoară prinsă de doi copaci, fără să o atingă. „Înainte de asta însă, am fost împărţiţi în echipe de 12 oameni. Pentru a putea începe, a trebuit să ne legăm între noi, de mâini, cu panglici, ca într-un şir indian. Şi până să trecem la executarea propriu-zisă, am încercat diverse variante, am testat, iar în final, cu ajutorul unui coleg care şi-a pus umărul la dispoziţie şi al crengilor de care ne-am agăţat, am reuşit să trecem pe rând peste sfoară fără să o atingem. Cu icnete, «aoleu-uri», râsete şi aplauze la final“, zice, zâmbind, Andreea.

 

 

Spiritul de echipă e vital

Ajutorul dat colegilor

Pentru Marius, team building-ul la care a participat recent l-a făcut să înţeleagă cât de important este să dai o mână de ajutor colegilor. „Mi-a plăcut foarte mult un exerciţiu care ne-a ajutat să înţelegem că este important să-i susţinem pe cei nou-veniţi în echipă şi că, dacă ne aflăm noi înşine în această postură, trebuie să învăţăm să filtrăm informaţiile care ajung la noi şi să ne lăsăm călăuziţi de vocea care ne poate ghida cel mai bine“, precizează Marius.

Exerciţiul a presupus formarea unor echipe de patru oameni. Doi din echipă erau legaţi la ochi, iar ceilalţi trebuiau să-i îndrume pentru a culege nişte trofee, fără a da peste obstacolele din cale - pahare cu apă şi beţe. „Marea provocare a reprezentat-o faptul că toate cele patru echipe porneau în căutarea trofeelor în acelaşi timp, ceea ce a făcut dificilă recunoaşterea vocilor coechipierilor tăi printre atâtea voci“, adaugă tânărul ieşean.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Go to top