fbpx
 
Fratricid: Astoria, datoare cu 500.000 de lei la Traian

Fratricid: Astoria, datoare cu 500.000 de lei la Traian


Coșmar în hotelurile lui Dănuț Prisecariu: nu mai sunt bani nici pentru mâncarea din farfurie. Restaurantul e preluat de o firmă, iar hotelurile de altă firmă. Mâncarea gătită de Biolin Fam n-a mai fost plătită tocmai din luna mai. Turism Moldova e în faliment, hotelurile urmând să fie scoase la vânzare.

Proces surprinzător la Tribunalul Iași. Firma care administrează Restaurantul Traian, cere peste 520.000 de lei de la cea care a preluat Hotelurile Astoria și Grand Hotel Traian, pentru că nu a plătit toată mâncarea comandată. Ambele hoteluri sunt deținute de firma Turism Moldova a omului de afaceri Dănuț Prisecariu, fiind date însă în administrare.

 

SC Biolin Fam, care administrează Restaurant Traian, s-a plâns judecătorilor că SC Optimal Travel, care administrează Hotel Astoria și Grand Hotel Traian, nu și-a respectat contractul semnat în 2014. Astfel, aceasta din urmă ar fi beneficiat de serviciile de restaurant pe baza comenzilor făcute, dar și-ar fi achitat facturile doar parțial.
Astfel, din 19 mai 2014 până în noiembrie anul acesta, SC Optimal Travel ar fi acumulat restanțe de 310.056 de lei și 211.882 lei penalități, bani pe care SC Biolin Fam îi cere în instanță.

 

Restaurantul Traian a oferit servicii de sute de mii de lei, pe care hotelurile nu le-au achitat

 

Notificări între firme la doi metri distanță

„La data de 18 octombrie 2016 am procedat la transmiterea unei somații către socieatea debitoare, punându-le în vedere să plătească suma datorată în termen de 15 zile. Deși au luat la cunoștință despre această somație, reprezentanții debitoarei nu ne-au contactat până în prezent pentru a-și manifesta intenția cu privire la stingerea datoriei sau încheierea unui angajament în acest sens”, se arată în acțiunea depusă la Tribunalul Iași de reprezentanții SC Biolin Fam SRL.
REPORTER DE IAȘI a contactat-o pe Liliana Bălan, administratorul firmei Biolin Fam, pentru a-și spune punctul de vedere, dar aceasta nu a revenit cu alte detalii.

 

Înglodat în datorii, numai lui Dănuț Prisecariu i se putea întâmpla așa ceva: hotelul nu mai poate plăti bucătăria

 

„Relațiile sunt bune”

Reprezentanții Optimal Travel au fost luați însă prin surprindere de acest proces. „Nu avem o divergență cu Traian. Avem o relație bună”, a declarat Adrian Danu, unul din reprezentanții Optimal Travel. Danu este un om de afaceri din Vaslui, el nedorind să explice cum s-a acumulat această datorie.
Hotel Astoria şi Grand Hotel Traian, sunt deţinute de firma Turism Moldova, a omului de afaceri Dănuț Prisecariu. Imobilele  vor fi scoase la licitaţie, cel mai probabil, în prima jumătate a anului viitor.
La mijlocul lunii octombrie, Curtea de Apel a decis definitiv ca societatea Turism Moldova să intre în faliment şi, în consecinţă, activele firmei să fie scoase la licitaţie. 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30