fbpx
 
Telenovelă în ţigănie: 200.000 de lei, o mireasă abandonată

Telenovelă în ţigănie: 200.000 de lei, o mireasă abandonată


Ţiganii îşi văd încălcată o controversată tradiţie de înşişi copiii care trebuie să i se supună. Două familii de rromi au ajuns să se certe „la cuţite” după ce copiii lor, „promişi” încă de acum 11 ani, nu s-au mai fi căsătorit. Pentru că băiatul nu şi-ar fi respectat înţelegerea, rudele fetei au cerut o „răscumpărare” de 200.000 de lei. Nici familia tânărului nu s-a lăsat mai prejos, intenţionând să depună o plângere pentru ameninţare şi şantaj.

 

Scandalul dintre cele două familii a început în luna octombrie a anului trecut, din cauza unei angajament nerespectat.

 

Promisiune în pericol

Potrivit unor apropiaţi ai celor implicaţi în tevatură, o familie de rromi din Iaşi ar fi promis încă din 2005 că băiatul lor, Din Aur C. (18 ani), se va căsători, la vârsta majoratului, cu I.C., fiica unor rromi din Dancu. Când însă să fie parafată înţelegerea, rudele fetei ar fi aflat cu stupoare că băiatul ar avea o relaţie de concubinaj cu o altă tânără, pe care ar dori să o ia şi de soţie. „Când au aflat de relaţie, rudele fetei au început să-i ameninţe şi să-i şantajeze pe băiat şi pe tatăl lui”, susţin aceleaşi surse. Panarama a început în toată regula.

 

Tradiţia tocmirii viitorului în comunităţile de rromi a stârnit dezbateri aprinse

 

„Răscumpărare” uriaşă

Pentru că înţelegerea verbală nu ar fi fost respectată, rudele tinerei ar fi cerut o „răscumpărare” de 200.000 de lei. Scandalul nu s-ar fi oprit însă aici. Pentru că nu ar fi intenţionat să dea suma de bani cerută, Din Aur C. ar fi fost ameninţat cu moartea. Mai mult, i s-ar fi spus şi că sora lui mai mică va fi răpită, susţine sursa REPORTER DE IAŞI. Pentru stingerea conflictului, familia de rromi din Iaşi ar fi apelat, ca mediatori, la rude din Constanţa şi ar fi încercat din nou să poarte discuţii cu aproiaţii fetei, dar fără prea mult succes.

 

Bulibaşa-mediator

„Au încercat prin intermediul unor rude din Constanţa, una dintre ele fiind bulibaşă, să stingă conflictul. Discuţiile au degenerat în ameninţări”, a mai explicat sursa citată. Tânărul ar fi apelat şi la un avocat pentru a depune o plângere penală împotriva rudelor celei pe care ar fi trebuit să o ia de soţie pentru ameninţare şi şantaj. „Au existat unele contradicţii, dar părţile s-au împăcat”, a spus scurt Codrin Stupariu, avocatul tânărului, fără a oferi alte detalii.

În cele din urmă, conflictul a fost dezamorsat de bulibaşa din Constanţa, iar cei doi tineri nu ar mai fi fost nevoiţi să se căsătorească.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30