fbpx
 
Un mort conducea un Opel. A fost sancționat pentru că nu avea rovinietă

Un mort conducea un Opel. A fost sancționat pentru că nu avea rovinietă


Situaţie de tot râsul în scriptele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. A murit acum patru ani, dar a fost sancţionat pentru că a circulat anul trecut cu autoturismul fără rovinietă. Reprezentanţii Companiei de Drumuri se disculpă şi susţin că au amendat persoana care figura în baza de date ca fiind proprietarul autoturismului. Familia răposatului a contestat în instanţă sancţiunea.

 

Medicul Cristina Mitrofan a aflat în urmă cu câteva luni că tatăl său a fost amendat cu 250 de lei de reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Aceştia au aplicat sancţiunea pentru că Opelul care a aparţinut lui Victor Danciu a circulat, în 19 mai 2016, în localitatea Popricani fără a deţine o rovinietă valabilă.

Succesiune cu bucluc

Fiica bărbatului a aflat de sancţiune întâmplător, când a mers la ANAF. Cum Victor Danciu decedase în 2013, iar medicului i-a revenit maşina după succesiune şi a vândut-o încă din aprilie anul trecut, a contestat amenda în instanţă. „Nu este o sumă exorbitantă, însă, fiind un om cu principii şi care respectă legea, consider că nu este normal să achit această sumă (deoarece nu pot să obţin anumite înscrisuri de la ANAF, de la organele competente fără a achita aşa-zisele datorii ale defunctului), care este evident abuziv trecută în sarcina tatălui meu”, se arată în acţiunea depusă de Mitrofan la Judecătoria Iaşi.

Sistemul de supraveghere l-a detectat pe contravenientul care, de fapt, nu mai exista

 

CNAIR: „Nu a făcut plângere în termen”

Pe de altă parte, reprezentanţii CNAIR au solicitat, printre altele, respingerea plângerii pentru că aceasta nu a fost formulată de Victor Danciu în termen de 15 zile de la aplicarea amenzii. Aceştia arată că proprietarului, care este menţionat în certificatul de înmatriculare al autoturismului, îi revine obligaţia de a plăti rovinieta, potrivit legii. „Având în vedere faptul că înstrăinarea vehiculului a avut loc ulterior decesului domnului Victor Danciu, care figura ca proprietar al maşinii, moştenitorii acestuia aveau obligaţia să notifice către MAI-DRPCIV vânzarea autovehiculului, luându-se în considerare că decesul domnului Victor Danciu nu exceptează moştenitorii ori cumpărătorul de la plata rovinietei”, susţine CNAIR, în documentele depuse la instanţă, arătând şi că medicul avea obligaţia ca, în calitate de moştenitor, să radieze maşina din circulaţie.

„Din punctul meu de vedere, sistemul birocratic din România este vinovat de un asemenea incident, oarecum comic”, Codrin Stupariu, avocatul medicului

 

Cristina Mitrofan susţine, în schimb, că dacă s-ar fi cerut date de la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor s-ar fi aflat că tatăl său nu avea cum să conducă maşina.

„Cred că, faţă de situaţia dată, era imposibil să săvârşească vreo contravenţie, cu atât mai mult să formuleze «în termen» vreo contestaţie, el fiind trecut la cele veşnice cu trei ani în urmă de la data când s-a dispus această amendă”, a mai explicat medicul în acţiune.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30