fbpx
 
Cel mai mare scandal casnic din Iași bate toate filmele: soții Cimpoeșu și Holban vor să taie copilul în două

Cel mai mare scandal casnic din Iași bate toate filmele: soții Cimpoeșu și Holban vor să taie copilul în două


Soțul acuză Direcția Copilului că a falsificat rapoartele, ascunzând fisura de claviculă a copilului, produsă din cauza mamei. Soția i-a trimis detectivii pe cap până și la spitalul unde bărbatul se dusese cu copilul la consultație. Robert Cimpoeșu are o condamnare cu suspendare pentru că i-a citit mailurile soției .  Plângere penală și împotriva DGASPC. Băiețelul are doar trei ani.

Un copil de trei ani și trei luni este disputat de părinții săi în ceea ce pare un uriaș scandal fără de sfârșit. O căsătorie eșuată la doar câteva luni de la oficiere a transformat în iad viața a două familii. Tatăl, Robert Cristian Cimpoeșu, își acuză fosta soție, pe Ionela Holban, că l-a izbit pe fiul lor de o mașină, rupându-i clavicula. Incidentul s-ar fi petrecut în septembrie 2016, iar de-atunci cei doi se cheamă reciproc în sălile de judecată.

Robert Cristian Cimpoeșu acuză și autoritățile, șefilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) făcându-le plângere penală pentru abuz în serviciu și fals intelectual.

 

Acuze reciproce

Faptul că DGASPC n-a menționat respectivul incident l-ar fi făcut pe Cimpoeșu să piardă două din cele trei zile de vizită pe care i le stabilise prima instanță unde s-a judecat divorțul. „Vreau să-mi văd fiul cât mai des, iar angajații statului care au comis falsurile și au ticluit probele să fie trași la răspundere”, a declarat Robert Cristian Cimpoeșu.

În replică, fosta soție, Ionela Holban, respinge acuzațiile de agresiune a propriului copil: „Este o minciună”.

 

Căsătorie, naștere și divorț în câteva luni

Robert Cristian și Ionela s-au căsătorit în iulie 2014. În octombrie același an, femeia a născut un băiat, pe Alexandru. Tot în 2014, cei doi au hotărât să divorțeze. Potrivit hotărârii de divorț pronunțată în decembrie 2015 de Judecătoria Iași, tatălui i s-a stabilit dreptul de a-și vizita copilul câte trei ore, de trei ori pe săptămână (marțea, joia și sâmbăta).

 

Incidentul care a potențat scandalul între cei doi părinți s-a petrecut pe 20 septembrie 2016. „În jurul orelor 20:00, întorcându-mă să-l aduc pe Alexandru la adresa numitei Ionela Elena, aceasta a smuls copilul din scaunul de mașină poziționat pe locul din dreaptă față al autoturismului meu. Ulterior, în timp ce se afla în brațele mamei, copilul a fost izbit de o mașină, acesta începând să plângă foarte puternic”, a menționat tatăl.

La scenă ar fi asistat și doi polițiști care însă nu s-au implicat în scandal. În aceeași seară, Cimpoeșu susține că s-ar fi dus la Secția 1 de Poliție unde ar fi reclamat incidentul.

La spital și la poliție

Bărbatul a afirmat că, după acel episod, mai multe zile la rând, nu a fost lăsat să-și vadă băiatul. „Pe 30 septembrie, am făcut o sesizare către DGASPC Iași cu privire la faptul că Alexandru a fost izbit în data de 20.09.2016, nu pot să îmi iau copilul conform programului de vizită hotărât de instanță și că doresc să se intervină”, a completat Cimpoeșu.
Pe 4 octombrie, fosta soție i-a permis să ia băiatul. „Dar a pus și o echipă de detectivi să mă urmărească”. Tatăl și-a dus copilul în parc și apoi la locuința sa. Pentru că cel mic nu se simțea bine („părea fierbinte și tușea profund”), l-a dus la spital. Soția a venit cu avocata sa, au ajuns și la secția de Poliție din Tătărași, scandal până seara târziu. Copilul a rămas cu mama.

Anchetă socială la domiciliu
Pe 7 octombrie, adică la o săptămână de la sesizarea lui Robert Cristian Cimpoeșu, două angajate ale DGASPC au mers acasă la Ionela Holban, fosta soție. Au constatat că cel mic beneficiază de condiții normale de viață și dezvoltare, că imobilul este bine întreținut, că băiatul e îmbrăcat corespunzător. Mai mult, au remarcat că băiatul este sub tratament medicamentos pentru
rinoadenoidita. Nicio vorbă despre ce reclamase tatăl, lovitura la claviculă.


La Arcadia și Sf. Maria
Pe 8 octombrie, mama ar fi dus copilul la Arcadia. „La spitalul Arcadia, doctorul a constatat că Alexandru se agită brusc la mobilizarea membrului superior drept, fapt pentru care a fost trimisă către UPU Sf. Maria. Faptul că mama a declarat că Alexandru evita utilizarea membrului drept în ultimele două-trei zile sunt vizibil mincinoase și arată surprinderea dumneaei. Ea s-a prezentat pentru tușe și febră la Arcadia și acolo a fost descoperit faptul că există o posibilă luxație!”, a scris Cimpoeșu în plângerea penală.

 

Nicio mențiune despre claviculă

Tot pe 8 octombrie, mama și copilul au ajuns la spitalul Sf. Maria. Medicii au pus diagnosticul de fractură 1/3 medie claviculă dreaptă. Pe 10 octombrie, în spital, Ionela Holban ar fi sunat și ea la DGASPC. Au venit aceleași două angajate care fuseseră cu trei zile înainte și la locuința sa.

Robert Cristian Cimpoeșu a afirmat că nici de această dată angajatele direcției nu au fost interesate de fractura de claviculă. „Aceste lucrătoare DGASPC au fost în data de 7.10.2016 și au văzut copilul <<foarte atașat de mamă>>, iar în data de 10.10.2016 l-au văzut în spital cu mână imobilizată, claviculă fisurată și vânăt. Nu au făcut niciun demers, nu au scris nimic în răspunsurile către mine și către soția mea, ci dimpotrivă, au scris lucruri foarte frumoase la adresa soției mele raportat la modul cum se ocupă de Alexandru. Aceste lucruri sunt înfiorătoare din partea unor femei care lucrează la serviciul urgențe în cadrul DGASPC Iași”, a menționat Cimpoeșu în plângere.

 

Înregistrate cu telefonul

Discuțiile între tată și angajatele direcției au continuat în aceeași zi la sediu. „M-am deplasat la sediul instituției DGASPC Iași pentru a discuta cu lucrătoarele din cadrul serviciului urgențe ce s-au prezentat la spital. Pentru că mi s-a spus că nu vor menționa despre vizita efectuată în spital, am pornit telefonul mobil pe înregistrare și le-am cerut să facă această mențiune, că au găsit copilul în spital cu mână imobilizată și clavicula fisurată. Îi explic doamnei Stanciu Elena că am făcut sesizare cu privire la acest aspect și mi se spune că <<această sesizare nu există!>>”, a mai scris bărbatul în plângerea adresată procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

 

Urmărit cu detectivi particulari

Ulterior, lucrurile au continuat în aceeași manieră. Mama a cerut suspendarea executării programului de vizită al tatălui depunând la dosar un certificat medico-legal, cum că tatăl ar fi lovit copilul. „Am fost acuzat că aș fi lovit copilul în data de 04.10.2016, când am putut să îl iau pentru 3 ore. La data de 4.10.2016 eu eram urmărit de către echipa de detectivi angajați de numită Cimpoeșu Ionela Elena, care pot confirma de ce m-am dus la spital cu fiul meu”, a afirmat bărbatul.

În final, la judecarea apelului la divorț, bărbatul a primit drept de vizită doar o zi în loc de trei cât avusese anterior. Robert Cristian Cimpoeșu susține că la restrângerea perioadei au contribuit inclusiv „adresele completate cu fapte ireale și omisiuni cu știință” ale angajaților DGASPC. În plus, Cimpoeșu susține că lucrurile nu s-au mișcat nici la Parchet. „Nu-mi doresc decât să stau cât mai mult cu copilul meu, iar cei vinovați să fie pedepsiți”, a concluzionat bărbatul.

 

Răspuns șablon de la DGASPC

Florin Ion, directorul DGASPC, nu cunoaște speța. I-a dat cazul în lucru lui Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt. „Angajații direcției s-au comportat conform procedurilor. Dacă domnul are nemulțumiri, se poate adresa instanței”, a declarat Bantaș. Acesta s-a limitat să dea un răspuns șablon, cum că în cazurile de acest gen primează interesul copilului și că părinții ar face bine să găsească puncte comune, în interesul celui mic.

Fosta soție, Ionela Holban, respinge acuzațiile de lovire a copilului sugerând că ea este de fapt victima bărbatului. „Dacă ați ști prin câte am trecut... Eu vreau doar să-i fie bine copilului, altceva nu vreau să mai discut”.

Răfuieli de tot felul

 

Robert Cristian Cimpoeșu și Ionela Holban, fosta soție, au avut și un alt conflict. Concret, tânărul a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT și, ulterior, condamnat pentru comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, violarea secretului corespondenței și acces neautorizat la date informatice. Pedeapsa a fost de un an și patru luni de închisoare cu amânarea aplicării. Practic, a accesat contul de Facebook, emailul și tranzacțiile făcute prin internet banking, fără a avea acest drept.

Psihologii afirmă că scandalurile dintre părinți distrug de fapt viața copilului, și nu pe cea a lor. Chiar și la vârste fragede, copiii percep tensiunea din jur, iar sentimentele pe care le capătă sunt complexe: teamă, neputință, vinovăție (neînțelegând de ce mama și tata sunt supărați unul pe altul), rușine și dorința de izolare.

Accentuarea cronică a atmosferei apăsătoare dintre părinți produc copiilor depresie, anxietate și chiar deviații de comportament.

În cele mai multe situații, părinții nu realizează răul pe care i-l fac propriului copil. Psihologii atrag atenția că stresul minorilor poate fi atât de mare încât impactul asupra psihicului poate fi comparat cu violența fizică. Pe termen lung, copilul își pierde încrederea în oameni, iar atunci când ajunge adult îi va fi greu să se atașeze de cineva, să aibă o viață normală din punct de vedere afectiv.


Citeste si...
Nota
(4 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: