fbpx
 
Apele Române au sistat blocul lui Timofte din Smârdan

Apele Române au sistat blocul lui Timofte din Smârdan


Construia liniştit de mai multe luni fără să aibă una dintre autorizaţiile obligatorii. Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a dispus sistarea lucrărilor la blocul ridicat de familia Timofte pe strada Smârdan. Între dezvoltator şi vecini este un conflict pe mai multe planuri.

 

În urma sesizărilor repetate ale vecinilor, instituţiile statului s-au pus în mişcare în cazul investiţiei imobiliare din strada Smârdan 53-55. Astfel, şefii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad au dispus, în urma unui control, sistarea lucrărilor până la obţinerea avizului de gopodărire a apelor. Decizia a fost luată la sfârşitul lunii trecute, însă locuitorii din zonă susţin că lucrările la ridicarea blocului au continuat, în ciuda acestei dispoziţii. Investiţia îi aparţine lui Laurenţiu Timofte, deşi în acte sunt menţionaţi părinţii acestuia.


Desant pe şantier
Investiţia imobiliară din Smârdan a fost însoţită de controverse încă de la bun început. Întâi a fost regimul de înălţime, apoi vecinii au reclamat lipsa intimităţii, înghesuiala, nerespectarea prevederilor legale privind însorirea, dar şi faptul că reţelele de utilităţi sunt subdimensionate.

În ciuda protestelor, lucrările au început, iar constructorii au descoperit mai multe izvoare în timpul săpăturilor. În martie 2018, în plin şantier, cu imobilul ridicat scheletic, oamenii din Smârdan şi străzile limitrofe au sesizat ABA Prut-Bârlad. Pe 25 aprilie, reprezentanţi ai acestei instituţii, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor şi ai Gărzii de Mediu s-au dus pe teren. La locul investiţiei s-au întâlnit cu Laurenţiu Timofte (împuternicit de beneficiari, în fapt părinţii acestuia). Două zile mai târziu, pe 27 aprilie, conducerea ABA Prut-Bârlad le-a răspuns în scris locatarilor.

 

Blocul lui Timofte (foto mic) ar trebui să fie stand-by

 

„Urmare a constatărilor efectuate de comisie, au fost dispuse măsuri cu termen, una dintre aceste măsuri fiind sistarea lucrărilor până la obţinerea avizului de gospodărire a apelor”, se arată în adresă. În plus, în acelaşi document se menţionează: „Beneficiarii acestor lucrări au fost sancţionaţi”. Şi sunt menţionate câteva articole de acte normative, fără a se specifica însă în ce au constat sancţiunile.

A mai vrut un etaj

În Smârdan 53-55, Laurenţiu Timofte ridică pe terenul părinţilor un bloc cu subsol, parter, două etaje şi un al treilea retras (S+P+2E-3E - etaj retras). Acum două luni jumătate, vecinii au aflat de la muncitori că Timofte ar vrea să mai facă încă un nivel, adică al patrulea. Contactat de REPORTER DE IAŞI, Timofte a fost ambiguu: „Mai fac un etaj dacă sunt lăsat. Altfel, nu mai fac nimic”.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: