fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Inaugurări în serie de Zilele Tomeștiului

Inaugurări în serie de Zilele Tomeștiului


Investiții în sport și relaxare într-una dintre comunele cu cele mai multe lucrări edilitare din județ. Primăria din comuna aflată lângă Iași a dat în folosință parcuri de joacă, trotuare, stații de autobuz, terenuri de fotbal și conducte de gaz. Evenimentele au avut loc cu ocazia Zilelor Tomeștiului, manifestări ce au adunat, cu mic cu mare, locuitorii comunei.

De Zilele Tomeștiului, Primăria a inaugurat mai multe investiții care vor îmbunătăți traiul locuitorilor din comună. Cu o strategia axată, în principal, pe amenajarea de locuri de relaxare, de joacă pentru copii și terenuri de sport, Primăria Tomești a dat în folosință, de Zilele comunei, și o aducțiune la rețeaua de gaz, dar și câteva trotuare pe care au fost ridicate stații de autobuz, lucru care ar urma să prevină accidentele rutiere. Cu aceeași ocazie festivă, au fost organizate și câteva competiții sportive.

Micii copii au un loc doar pentru ei

Prioritate: parcurile

Trei parcuri a inaugurat Primăria sâmbătă, 8 august, în prima zi a Sărbătorilor. Unul la Chicerea, abia construit, și două în cartierul de blocuri Tomești. ”Toate trei sunt realizate din fonduri proprii ale Primăriei Tomești", a explicat primarul Ștefan Timofte.

Cele două parcuri din Tomești au destinație specială: unul este de relaxare, iar cel de-al doilea va fi folosit exclusiv de copiii de până la 4 ani. ”Instalațiile de joacă sunt special pentru vârste foarte mici”, a mai spus edilul.

Conductă devenită vedetă

La Vlădiceni, Primăria Tomești a dat în folosință o conductă de gaz metan pentru locuitorii satului. „Investiția a fost mai mare decât estimasem inițial, pentru că traseul a fost mai lung decât în proiect. Suma inițială a fost majorată până la 330.000 de lei cu TVA, tot din fonduri proprii”, a mai explicat primarul Ștefan Timofte.

Inaugurarea acestei conducte a devenit faimoasă după ce a fost sfințită de preoții din sat – eveniment exploatat la capitolul cancan de site-urile și televiziunile de știri. Explicația celor din Tomești pentru acest gest a fost faptul că oamenii din zonă sunt foarte credincioși.

Probele cu gaz au fost făcute pe 6 și 7 septembrie, iar conducta a fost dată în folosință tot sâmbătă, 8 septembrie. Despre eveniment a scris și Ziarul Financiar, cea mai importantă publicație economică autohtonă.

Spectacolul de la Amfiteatru a încheiat un șir de evenimente așteptate de tomeșteni 

Investiții finalizate

„Pentru zona cartierului am anunțat, sâmbătă, finalizarea investițiilor la pavele – am pus aproape 5.000 metri pătrați în acest an. Au fost reabilitați 6.700 metri pătrați de străzi în 2018, restul finalizăm la anul", a mai declarat Ștefan Timofte. Au fost date în folosință și patru trotuare, tot un proiect al Primăriei din fonduri proprii. Împreună cu două segmente de trotuar, lucrări efectuate din fonduri europene, acestea ar urma să asigure legătura pietonilor între cartierul de blocuri și ieșirea din satul Chicerea.

Au mai fost inaugurate patru stații de autobuz cu alveolă în care să intre mijloacele de transport, pentru evitarea accidentelor într-o zonă predispusă la așa ceva.

 

Amatorii de mișcare au cheia la dispoziție pentru a intra pe teren

Teren de fotbal la Chicerea

La Chicerea a fost realizat un teren de fotbal cu platformă betonată pe care a fost montat gazon artificial. „Montăm și o tribună, o avem deja făcută. Terenul este pentru tinerii sau copiii din sat, ei vor avea acces la cheia terenului oricând doresc”, a declarat Timofte.

Campionate alături de frații de peste Prut

Sâmbătă, pe 8 septembrie, a avut loc la Tomești un meci de fotbal între echipa locală și echipa din Ialoveni – Republica Moldova. Denumit Cupa Centenarului, meciul s-a terminat la egalitate - 2-2. „Am invitat la partidă o echipă din orașul cu care Tomeștiul este înfrățit, este un gest simbolic", susține Ștefan Timofte.

La Cupa Tomeștiului de duminică, 9 septembrie, câștigătoarea din finală a fost CS Tomești, cu 3-1, iar la copii, tot echipa Tomeștiului, învingătoare cu 2-1.

Spectacol de zile mari

Duminică au fost premiate cuplurile cu peste 50 de ani de căsătorie, în acest an fiind șase. În seara zilei de duminică, a fost organizat și un spectacol, la Amfiteatrul Tomești, la care au cântat, printre alții, trupa 3 Sud Est, Laura Lavric și Matilda Pascal Cojocărița.

 

Parcurile din comună, văzute cu drona

Pentru Zilele Tomeștiului, Primăria a închiriat o dronă care a fost utilizată pentru înregistrarea unor imagini de la înălțime. S-a putut observa, astfel, densitatea de parcuri din zona de blocuri a Tomeștiului.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Cartierul Austriac