Prădător sexual la Ciurea: coșmarul mamei cu cinci copii

Prădător sexual la Ciurea: coșmarul mamei cu cinci copii


Dramele neștiute care pot nenoroci pentru totdeauna vieților unor copii fără nici o vină. În timpul unui proces de ordin de protecție, un bărbat a fost acuzat de fiicele sale vitrege că le-a făcut avansuri sexuale. Din sentință nu reiese că faptele au fost sesizate Parchetului. Judecătorul s-a limitat să-l țină pe agresor departe de familie timp de 4 luni.

Detalii revoltătoare în timpul unui proces prin care o femeie din Lunca Cetățuii a cerut instituirea unui ordin de protecție împotriva soțului său. Judecătorii au admis solicitarea, dar în jurul acestui caz rămân semne de întrebare și cinci copilării distruse. 

Copiii i s-au alăturat

Maria Irina H.L. este îngrijitoare la un spital din Iași și este încă soția lui Petru H.L. Acesta este cel de-al doilea ei soț. Dintr-un prim mariaj ea are trei copii, două fete - C.C. (17 ani) și M.I. (15 ani). și un băiat, M.S. (12 ani). Ea s-a recăsătorit, cu Petru, în 2007, împreună cu care are două fete gemene: Ș.D. și C.A. (8 ani).

În familie lucrurile au luat-o razna de mai mult timp din cauza bărbatului. Maria Irina a depus anul trecut o cerere de instituire a unui ordin de protecție, dar, în final, s-a răzgândit și a abandonat procesul. După un an, văzând că lucrurile nu s-au schimbat, s-a dus din nou la Judecătorie, depunând o acțiune similară. Spre deosebire de dosarul din 2017, părți în dosar au fost acum și cei cinci copii.

 

Pentru Maria Irina și Petru pare că nu mai este cale de întoarcere. Vremurile de fericire de la momentul căsătoriei (foto mic) s-au dus

Obligat să meargă la dezintoxicare

În luna septembrie, judecătorii au dat dreptate reclamanților și au decis ca

Petru să stea departe de familie timp de patru luni. El a fost evacuat din casă, locul său urmând a fi luat de soție și copii. El trebuie să păstreze o distanţă minimă de 100 de metri față de cei șase și nu are voie să inițieze vreun contact cu Maria Irina, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod. În plus, bărbatul este obligat să urmeze consiliere psihologică, psihoterapie, „respectiv de a efectua un tratament în special în scopul dezintoxicării”.

Petru a depus apel împotriva acestei sentințe, dar magistrații de la Tribunal i l-au respins la începutul lunii octombrie.

În cursul judecății a ieșit la iveală calvarul pe care l-au trăit Maria Irina și copiii în ultimii ani, cei din urmă fiind audiați de judecător.

„A făcut avansuri sexuale fetelor mari”

Avocatul femeii a povestit că „reclamanta și cei trei copii din afara căsătoriei sunt amenințați zilnic cu moartea de către pârât, pârâtul spunând de mai multe ori că o omoară pe reclamantă sau se sinucide. De asemenea, menționează că pârâtul a făcut avansuri sexuale fetelor mari ale reclamantei, iar scandalurile provocate în familie se datorau pârâtului care «nu îi suportă» pe cei trei copii ai reclamantei, aceștia fiind supuși unui stres psihic permanent, având coșmaruri noaptea. Susține că pârâtul a schimbat yala de la domiciliul comun după plecarea reclamantei, interzicând astfel accesul acesteia în domiciliul comun.”

În replică, avocatul lui Petru a solicitat respingerea acțiunii ”întrucât nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege, starea de pericol nu a fost dovedită, nu există dovezi că se aduce atingere vieții, integrității fizice, psihice a reclamantei, nu s-a dovedit că pârâtul este o persoană violentă, acesta având un comportament adecvat. De asemenea, precizează că reclamanta a plecat de bunăvoie de la domiciliul comun, și-a luat și lucrurile personale. Menționează că certurile au fost pe fondul consumului de alcool al reclamantei, pârâtul este nemulțumit din cauza faptului că minorii nu sunt îngrijiți, fata cea mare este însărcinată”.

Petru a venit personal în fața instanței și a declarat că, timp de 11 ani de când este împreună cu soția sa, nu a alungat-o pe aceasta de acasă, a fost la lucru timp de 3 ani în Anglia pentru a întreține copii și pentru a ridica o casă. El a negat faptul că a amenințat-o cu moartea pe Maria Irina.

C.C., una dintre cele două fete care au afirmat că tatăl vitreg i-a făcut avansuri sexuale în 2017

Amenințări cu moartea

Pe baza tuturor actelor și declarațiilor din proces, judecătorul a stabilit însă că reclamanții au dreptate. ”(…) între părți există o stare conflictuală mai veche și că pârâtul, pe fondul consumului de alcool, provoacă scandal la domiciliu, în prezența minorilor, proferează injurii și amenințări cu moartea la adresa reclamantei și minorilor, aruncă diverse obiecte în scop de intimidare”, a scris magistratul în sentință, adăugând că, din audierea copiilor a rezultat că Petru ”vorbește urât, consumă băuturi alcoolice, iar cele două fete de 16 ani, respectiv 17 ani au relatat că tatăl vitreg a avut un comportament necorespunzător de natură să aducă atingere integrității fizice și sexuale ale minorelor, ceea ce reprezintă un alt motiv pentru care instanța apreciază că se impune emiterea unui ordin de protecție în prezenta cauză”, deoarece „Riscul producerii unor episoade de violență (înțeleasă în sens larg, sub toate formele) există”.

Sentința a fost comunicată, în câteva ore de la pronunțare, Poliției Municipiului Iași, în vederea punerii în executare a dispozițiilor.

Pe de altă parte, din sentință nu reiese deloc că judecătorul a făcut ceva în ceea ce privește acuzațiile de natură sexuală aduse de cele două fete, de exemplue seizarea Direcției pentru Protecția Copilului sau a Parchetului. Aceasta în ciuda faptului că acuzele, foarte grave, au fost reluate pe timpul derulării procesului.

A luat decizia finală

La câteva săptămâni după acest proces, Maria Irina a depus un altul, de divorț. Un prim termen încă nu a fost stabilit. Femeia mai cere încredințarea copiilor și stabilirea cuantumului pensiei de întreținere.

Familia H.L. nu a dus-o deloc strălucit. Din cauza datoriilor la firma de salubritate, Maria Irina a fost dată în judecată de mai multe ori de la Salubris, fiind apoi executată silit. Tot la bară a fost chemată și după ce nu și-a achitat ratele la un credit luat în 2011.

Din septembrie anul trecut, ea lucrează ca îngrijitoare la un spital din Iași după ce a ocupat primul loc la un concurs cu patru candidate.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Go to top