fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Doi ieșeni, vedete mondiale pe You Tube: soții „TraLaLa” au audiență într-o zi cât tot TVR-ul într-un an

Doi ieșeni, vedete mondiale pe You Tube: soții „TraLaLa” au audiență într-o zi cât tot TVR-ul într-un an


Doi ieșeni au reușit să obțină din partea YouTube „Butonul de Diamant”. Aceasta este prima distincție de acest fel acordată în sud-estul Europei. Brandul LooLoo Kids a fost fondat de Cristina și Alexandru Badan, deținătorii firmei Mora TV, și care a reușit să atragă 13 milioane de abonați din întreaga lume.

Un brand pentru străinătate

LooLoo Kids a fost creat în august 2014 de Alexandru și Cristina Badan. Motivul creării acestui canal pe YouTube a venit din dorința de a oferi copiilor lor conținut video educativ și de calitate.

În prezent, numărul de vizualizări al canalului a atins 13 milioane de abonați, iar canalul este într-o creștere continuă.

Anul trecut, studioul condus de familia Badan a realizat aproape 60 de animații, iar pentru aproximativ alte 200 de animații studioul a făcut dublaje.

 

„Când am lansat canalul Looloo Kids, în limba engleză, a devenit realitate visul unui proiect internațional. A fost un alt nivel de business, alt nivel de provocări, cu o competiție mult mai mare, dincolo de granițele României, unde se lansau sute de canale noi pe lună. Așteptările publicului erau mai mari și, implicit, costurile mult mai mari. Nu am făcut rabat de la calitate, indiferent cât de greu ne-a fost. Am ales să investim în animații 3D, mult mai spectaculoase decât cele clasice, și am colaborat cu vorbitori nativi de limbă engleză, pentru interpretarea cântecelor. În acest fel, puteam concura cu ceilalți jucători din piață“, explică Alexandru Badan.

Peste cinci miliarde de vizualizări

În patru ani și jumătate de la creare, LooLoo Kids a reușit să atingă niște cifre amețitoare pentru multe canale din străinătate: peste 13 milioane abonați, peste cinci miliarde de vizualizări și o audiență de peste 120 de milioane de familii, din 209 țări.

În aceste condiții, LooLoo Kids a reușit să ajungă în topul canalelor pentru copii la nivel mondial.

„Datorită acestor performanțe și datorită expunerii sale la nivel internațional, LooLoo Kids este starul nostru! Dintre toate animațiile pe care le-am lansat până în acest moment, cea mai vizionată este «Johny Johny yes papa», cu 1,5 miliarde de vizualizări. Canalul LooLoo Kids descrie aventura micuțului Johny, alături de familia și prietenii săi, într-o serie de 100 de episoade educative și amuzante, a câte două minute fiecare“, precizează Alex, mândru de munca celor peste 100 de persoane care lucrează pentru obținerea acestor performanțe.

 

TraLaLa, lider în România

În România, canalul TraLaLa se menține pentru al doilea an consecutiv canalul numărul 1 de YouTube, potrivit statisticilor Social Blade.

Canalul TraLaLa are sute de melodii, filmuleţe şi desene animate în limba română care au adunat peste 1,6 miliarde de vizualizări. Vedetele TraLaLa sunt melodiile: Elefantul „Cici”, „Oac Oac, diri-diri-dam”, simpaticele broscuţe care au fost văzute de zeci de milioane de ori şi „Răţuştele mele pe apă s-au dus” care au cumulat până în prezent mai bine de 50 de milioane de vizualizări.

Rezultatele remarcabile obținute cu cele două canale i-au determinat pe soții Badan să facă un al treilea canal de YouTube, BoonBoon. „Este canalul nostru de desene animate, care crește pe zi ce trece, cu serii atent alese și dublate în limba română la cel mai înalt standard de calitate“, precizează Cristina Badan.

Poveste desprinsă din scenarii de film

Ideea pentru canalul TraLaLa le-a venit în momentul în care Cristina și Alexandru locuiau în Bucureşti și aveau doi copii, unul de doi ani şi altul de patru ani, şi erau pe cale să devină părinţi pentru a treia oară.

Alex era de profesie inginer mecanic, dar lucra în vânzări, iar Cristina era tehnician dentar. Nu aveau nicio legătură cu domeniul, dar și-au dorit să creeze nişte cântece însoţite de animaţie tocmai pentru că așa ceva nu exista atunci.

„Am vrut să le punem copiilor să asculte melodiile copilăriei noastre. Pe care le știam noi de la grădiniță, dar nu găseam pe YouTube. Am început fără intenţia de a face afaceri din asta. Am lucrat mai mult part-time“, explică modul în care le-a venit ideea care s-a transformat într-o adevărată afacere.

„A fost foarte greu să găsim animatori care să creadă în ideea noastră. Primele patru animaţii le-am făcut cu un buget de aproximativ 800 lei. Reacțiile au fost neașteptat de bune și asta ne-a determinat să continuăm. Totul s-a transformat într-o activitate care a ajuns să ne ocupe tot timpul“, adaugă Cristina.

„Youtube, o platformă grozavă!“

Pentru familia Badan, YouTube a reprezentat mediul în care au reușit să dezvolte o afacere cunoscută și apreciată la nivel internațional.

„Datorită modului ei de funcționare, precum și accesului liber oferit creatorilor de conținut, business-uri mici, cu proiecte de bună calitate, au reușit performanța. Pentru noi, Youtube a însemnat o oportunitate imensă și datorită lui am reușit să ajungem, în scurt timp, în atâtea case, școli și grădinițe. Impulsionați de reacțiile pozitive primite din partea părinților și observând câtă bucurie le aduceam atât lor, cât și copiilor, am prins curaj să mergem mai departe“, mai spune Alexandru Badan.

Lăudați de reprezentanții Google

Country Business Development Manager Google, Elisabeta Moraru, vorbește în termeni elogioși despre performanța realizată de LooLoo Kids.

„YouTube oferă oricărui creator de conținut o cale către publicul global, iar LooLoo Kids este deja departe pe acest drum. Au devenit unul dintre cele mai populare canale de YouTube pentru copii din lume. Ne bucurăm că un creator de conținut din România a reușit să depășească granițele și să ajungă la acest nivel“, precizează reprezentanta Google.

Ce este butonul de diamant

„YouTube Diamond Play Button“ este una dintre cele mai importante distincții din industria media digitală. Aceasta se acordă canalelor de YouTube care ating și/sau depășesc numărul de 10 milioane de urmăritori.

Distincția este precedată de Silver Play Button (acordată pentru 100 de mii de urmăritori) și Gold Play Button (1 milion de urmăritori) și este urmată doar de Custom Play Button (pentru 50 milioane de urmăritori).


Citeste si...
Nota
(3 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac