fbpx
Portokal
Fata lui Hliboceanu din Dosarul „Amanta” a fost plantată directoare la Casa Studenților

Fata lui Hliboceanu din Dosarul „Amanta” a fost plantată directoare la Casa Studenților


Caracatița de partid a acaparat încă o funcție de conducere la una dintre instituțiile din Iași. Din luna octombrie, noul director adjunct al Casei Studenților este pesedista Ioana Hliboceanu, fiica unui fost șef din Poliția Locală. Cu câteva săptămâni mai devreme, ”Hlibo”, așa cum îi spune prietenii, fusese aleasă în Biroul Permanent al Organizației Municipale Iași din PSD.

Ține cu Popa sau Chirica?

Aparent, Hliboceanu merge pe sârmă, postul de la Casa Studenților fiind într-o instituție subordonată Ministerului Tineretului și Sportului, aparținând PSD. În acest timp, atât directorul suspendat al Casei Studenților (actualul viceprimar Gabriel Harabagiu), cât și cel interimar (consilierul local Bogdan Crucianu) sunt sub influența primarului Mihai Chirica. Acesta, la fel ca Harabagiu, este exclus din PSD și se află în conflict deschis cu șeful Organizației Județene a acestui partid, Maricel Popa, cel care, teoretic, supervizează toate numirile pe funcții de conducere din județ, inclusiv cel ocupat de ”Hlibo”.

Culmea, Hliboceanu a fost beneficiara excluderilor lui Chirica și Harabagiu, reorganizarea Organizației Municipale de după scoaterea celor doi din partid aducându-i postul de conducere amintit mai sus.

Conform declarației de avere pe care a semnat-o la puțin timp după numire, Hliboceanu deține un apartament în Iași, de 56 de metri pătrați, cumpărat în 2018 dintr-un credit de 207.000 lei. A lucrat anterior la firma de web design, web development si marketing Brandweb unde avea un venit lunar de 3.000 de lei.

Hanganu, demn de partidul lui Tăriceanu: a fost și el implicat într-un proces penal  

ALDE Iași are consilier la Dăncilă 

Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că filiala din Iași a ALDE, partid aflat de asemenea la guvernare, a reușit să aibă un consilier al premierului. Cornel Bertea Hanganu este în acest moment consilier al Vioricăi Dăncilă pe tema învăţământului dual. Fără notorietate în politica ieșeană, bărbatul a fost anterior consilier în Secretariatul General al Guvernului, dar a fost avansat.

În Iași, Hanganu deține o firmă de consultanță, Ascedo SRL. A fost director și project manager la firma Anderssen Consulting Group, societate trimisă în judecată și condamnată la o amendă penală de 25.000 de lei după ce patronul ei a dat mită pentru a obține contracte. În timpul procesului, Hanganu a fost reprezentantul firmei. Numit la Guvern, el a scris ”curajos” în declarația de avere că a fost angajat la ”societăți comerciale din Iași”.  

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Go to top