fbpx
 
Urbanismul lui Chirica lovește din nou. Revoltă în Tudor Vladimirescu: POT 85%, fără parcări!

Urbanismul lui Chirica lovește din nou. Revoltă în Tudor Vladimirescu: POT 85%, fără parcări!


Zeci de cetățeni furioși au atras atenția asupra unei noi clădiri ce va fi un nou corp al Hotelului Ceramica din Tudor Vladimirescu. Primăria a aprobat un POT de 85%, fără căi de acces corespunzătoare, cu sacrificarea unei zone de parcare. O parte din terenul pe care se face noul imobil de 4 etaje dintre celelalte blocuri a fost concesionat direct de firmă de la Primărie, în 2017. Oamenii vor să blocheze șantierul în instanță.

„Câți bani i-ai dat lui Chirica?”, strigau oamenii către proprietarul firmei Expert 3D SRL, care a cumpărat Hotel Ceramica și construiește acum în prelungirea lui încă un corp pentru acesta. Pe spațiul îngrămădit între blocuri, într-o atmosferă sufocantă, locuitorii Iașului au răbufnit.
Noul imobil a plecat de la o primă autorizație pentru realizarea unei scări de evacuare în caz de incendiu. Proiectul s-a tot rostogolit până a ajuns un P+4 cu 85% procent de ocupare a terenului și coeficient de utilizare a terenului 4. Maxim admis.

Extinderea Hotelului Ceramica e de fapt un nou bloc cu patru etaje. Terenul a fost dat chiar de Primărie, sufocând totul în jur

Revolta

Zeci de oameni de la blocurile din jur s-au certat cu proprietarul hotelului și dezvoltatorul viitorului imobil ce va fi lipit de acesta. Ciprian Pantelimon, care a lucrat pe firma de dezinsecție și pentru Primăria Iași, în trecut, a primit direct o concesionare pentru 195 mp, în 2017. L-a alăturat unei parcele de 391 mp (are total 586 mp)  și ridică un imobil de 498 mp amprentă la sol, cu o suprafață desfășurată de 2.400 mp, cu S+P+4E.
„Câți bani i-ai dat lui Chirica să-ți aprobe așa ceva?”, strigau oamenii la Ciprian Pantelimon. Locatarii celor două blocuri din imediata apropiere a șantierului spun că nu și-au dat acordul pentru vecinătatea cu noua clădire.
„La Primărie a depus în fals o hârtie prin care are acceptul asociației. Nici pomeneală, noi nu l-am dat și avem chiar o hârtie prin care ne opunem proiectului”, spun locatarii.

Înghesuială, fără acces

Aceștia susțin că noul șantier de lângă blocurile lor a venit la pachet cu zgomotul, și așa insuportabil, dar și cu tăierea copacilor din zonă.
„Aici era o zonă de parcare pe care a ras-o. Strada de acces este extrem de îngustă. Abia au loc două mașini”, mai spun cei din blocurile vecine.
În plus, prin documentație, Primăria i-a aprobat lui Pantelimon înființarea parcării la o distanță de aproximativ 100 m de imobil. În documentație este trecut un necesar de 16 locuri (ar urma să adauge 20 de camere noului corp de hotel). Cele 16 locuri ar fi în sistem supraetajat, cu lift. Inclusiv cu un lift pentru autocar. Doar pe hârtie, pentru că oamenii susțin că investitorul nu va băga niciodată bani în așa ceva.
Proprietarul noului imobil susține că toate demersurile au fost legale și că are toate avizele de la Primărie. „Nu este nimic în neregulă, acești oameni se opun pentru sunt deranjați să apară aici o altă clădire”, spune Pantelimon.

Deputatul PNL Marius Bodea a fost chemat de locuitorii din zonă. El spune că șantierul poate fi suspendat în instanță

Bodea: la instanță

Deputatul PNL Marius Bodea, care a fost în zona noului șantier, spune că există posiblitatea ca lucrările să fie blocate în instanță. „Facem și sesizare la Prefectură, pentru a fi suspendate documentele care stau la baza acestui nou șantier”, a mai spus Bodea.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30