fbpx
 
Șefa de Resurse Umane, Ionela Alistar, jap!, i-a tras o palmă șefei de la Juridic Șefa de Resurse Umane, Ionela Alistar, jap!, i-a tras o palmă șefei de la Juridic

În preajma venirii Papei la Iași, CEI DE LA POLIȚIA LOCALĂ SE BAT ÎNTRE EI. O palmă și-un scuipat între ditamai șefele de Serviciu


Șefa Biroului Resurse Umane a pălmuit-o pe șefa de la Biroul Proceduri – Juridic. Aceasta din urmă spune că reacția Mariei Ionela Alistar a fost provocată de faptul că șefa Juridicului a cerut fișa de lichidare, pentru că părăsește instituția. „I-am cerut acum câteva zile documente pe care ori nu le are, ori știe că sunt cu probleme și asta a provocat reacția de azi”, spune Claudia Zaharia, victima.

În timp ce șeful instituției, Liviu Zanfirescu, îl însoțește peste tot pe Mihai Chirica, în pregătirea vizitei Papei Francisc, angajații rămași la birou s-au luat la bătaie. Concret, șefa de personal a pălmuit-o pe șefa de la Juridic, după ce aceasta din urmă a dorit să își întocmească fișa de lichidare. „Din senin, m-am trezit cu o palmă. Recunosc, am făcut un gest urât după, am scuipat-o”, spune Claudia Zaharia, victima. Scandalul are însă un background.

Plecarea cu bătaie a șefei de la Juridic

Claudia Zaharia, victima din acest scandal, este șefa Biroului Proceduri – Juridic de la Poliția Locală din Iași. „Lucrez acolo de opt ani, am ajuns să cunosc perfect instituția”, spune Zaharia.
Începând cu 1 iunie 2019, se transferă la o altă instituție, fără să spună la care. A avut nevoie de o fișă de lichidare, un document standard care este cerut la plecarea dintr-un loc de muncă. Documentul este eliberat de Biroul Personal, condus de Ionela Maria Alistar. Documentul trebuie semnat chiar de către aceasta.

Incidentul i-a lăsat mască pe colegii din Poliția Locală: „cat fight!”

„M-am dus la biroul ei. Am cerut fișa, adică pur și simplu o hârtie A4. S-a ridicat de la birou și mi-a tras o palmă. Recunosc, am făcut un gest urât după asta: am scuipat-o”, explică șefa de la Juridic aflată încă în funcție. „Am fost apoi la colegii de la Circulație, să îmi facă o fotografie cu urma palmei pe obraz, pentru că și ea a spus că am agresat-o. Am înțeles că s-a dus apoi la spital, vrea să își scoată un certificat medico-legal pentru că i-aș fi făcut o vânătaie pe mână, ceea ce este fals”, a mai precizat Claudia Zaharia.
Numai că scandalul izbucnit la biroul din Bucium nu este nou. Are deja o perioadă în care a mocnit.

O bătaie în sediul Poliției Locale are avantajul că agenții de poliție ajung imediat

Șefa de la Juridic a cerut acte

Scandalul răbufnit ar fi de fapt consecința unei ședințe în care Claudia Zaharia a cerut mai multe documente de la Ionela Maria Alistar, care aveau legătură cu activitatea acesteia de la Personal.
„Este vorba despre documente pe care ori nu le are, ori o incriminează în anumite probleme grave legate de activitatea Poliției Locale Iași. Concret, m-am trezit la mapa pentru semnat cu un contract de muncă al unei colege ce era datat în octombrie, noi fiind în luna mai. I-am spus asta, i-am cerut documentul, bănuind că nu îl are. A spus că îl are, de fapt trebuie să justifice cum acea colegă a stat atâtea luni în instituție fără să aibă contract de muncă semnat”, a precizat Claudia Zaharia. La ITM, în sistemul Revisal, contractul de muncă în discuție este înregistrat, dar nu este cunoscută data. Șeful instituției, Liviu Zanfirescu, ar fi trecut cu vederea abaterea șefei de la Resurse Umane.
REPORTER DE IAȘI a căutat-o și pe Ionela Maria Alistar pe numărul acesteia de telefon, dar nu a răspuns.

Article image
Întrebată cum poate exista, încă din 2016, o construcție terminată fără autorizație, Poliția Locală răspunde ca la Radio Erevan: „S-a eliberat acum autorizație”. Primarul își subjugă instituțiile într-o aventură periculoasă: casa unchiului său este construită ilegal, iar Poliția Locală trebuia să dea o amendă și să trimită dosarul de demolare în instanță. Nu cazul în sine e grav, ci maniera în care Chirica și Zanfirescu aco...
Autor Cezar Moraru Anchete 21 Ianuarie 2019


Citeste si...
Nota
(3 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30