fbpx
 
Ciprian Săcăleanu nu prezintă garanții că are suficientă carte pentru a fi unicul jurist la singurul spital de Neurochirurgie din Moldova Ciprian Săcăleanu nu prezintă garanții că are suficientă carte pentru a fi unicul jurist la singurul spital de Neurochirurgie din Moldova

Opriți mascarada Săcăleanu! Cum ajungi jurist la un mare spital de stat prin acte false


Disoluție la Neurochirurgie, unitatea medicală în care managerul Lucian Eva a instituit un stat în stat. Unicul jurist, angajat în 2017, a prezentat la concurs o fițuică prin care s-a numit singur jurist la punctul său de amanet din Bularga. A făcut Dreptul la defuncta universitate-fantomă „Dimitrie Cantemir”, iar asupra diplomei sale de licență planează niște dubii foarte mari. Pe diplomă scrie Ministerul Educației și Cercetării, care nu mai era valabilă încă din 2006. În 2009, anul licenței pe care Săcăleanu susține că o are, ministerul se numea al Educației, Cercetării și Inovării.

Spitalul de Neurochirurgie, despre care propriul manager are pretenția că își tratează pacienții „ca la Viena”, are încadrat un singur jurist, iar asupra acestuia planează o mare suspiciune. Că și-a „meșterit” CV-ul.

Fapte: în septembrie 2009, Ciprian Săcăleanu, administratorul Rubin Invest, i-a modificat contractul de muncă salariatului Ciprian Săcăleanu, schimbându-i funcția din vânzător în jurist. Deci, Săcăleanu a centrat și tot el a dat cu capul. Săcăleanu s-a numit singur jurist la propriul centru de amanet, un punct de lucru minuscul din Bularga.

La 8 ani distanță, a câștigat un concurs de jurist la Spitalul Neuro. Dar rămâne o mare întrebare la care nu vrea să răspundă: de ce, în 2016, a fost eliminat de la un concurs similar la Maternitatea „Cuza Vodă” pentru că n-ar fi avut 6 luni vechime în specialitate?

Jurist la propria firmă, care n-avea activitate
Cel mai mare spital de profil din estul României, „Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, stă în serviciile unui singur jurist: Ciprian Săcăleanu. Trecutul profesional al acestuia este unul tulbure și nici Săcăleanu, nici Lucian Eva, managerul de la Neuro, nu vor să facă lumină în această speță.

REPORTER DE IAȘI a descoperit documentul prin care Săcăleanu s-a făcut singur jurist în propria firmă. Și-a schimbat încadrarea din vânzător în jurist la o firmă de amanet.

Rubin Invest, al cărui asociat și acționar a fost, nu are pe site-ul Ministerului de Finanțe indicatorii de bilanț decât pe 2013 și 2014. Iar în 2013 a figurat cu 0 (zero) angajați.

Și-atunci, Săcăleanu avea sau nu vechimea necesară în 2017 când a câștigat concursul de la Neuro?

„Am o rugăminte. Sunați-mă după 16:30, să pot ieși de la serviciu să vorbim”, a declarat luni, după-amiază, Ciprian Săcăleanu. Ulterior, nu a mai răspuns apelurilor telefonice ale jurnaliștilor.

Diploma prezentată de Săcăleanu la concursul de angajare. Licență luată la Alba Iulia, în 2009, după ce-a făcut facultatea la „Dimitrie Cantemi”, dispărută. Frapează denumirea „Ministerul Educației și Cercetării”, în partea de sus a diplomei. Denumirea corectă, în 2009, era „și al Inovării”

Asociat cu șeful AJPIS
Scurt istoric: în 2007, Săcăleanu și cu Costel Grojdea, actual director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, au înființat firma Rubin Invest, în fapt o casă de amanet. În 2009, Grojdea a ieșit din societate, iar Săcăleanu a rămas asociat unic.

O altă neconcordanță uriașă: Săcăleanu l-a făcut pe Săcăleanu jurist din vânzător pe 1 septembrie 2009. Dar la acea dată, Grojdea era încă în firmă. Potrivit datelor, pe 1 octombrie 2009 s-a publicat în Monitorul Oficial ieșirea lui Grojdea din firmă, retragerea sa din funcția de administrator și numirea lui Săcăleanu pe acea poziție.

Deci, pe 1 septembrie, de când datează transformarea lui Săcăleanu în jurist, cine era administratorul firmei? Conform datelor oficiale, administrator era Costel Grojdea.

Actul jalnic prin care Săcăleanu și-a schimbat singur încadrarea, la amanetul său, din vânzător în jurist. N-a practicat nicio zi, firma sa n-avea nici măcar bilanțuri depuse. Actul e datat în 2009, dar există dubii mari asupra sa. Săcăleanu semnează și ca angajat, și ca angajator

Mascaradă cu funcții oficiale
Rubin Invest a existat până în iulie 2017, când a fost radiată. Dar în această perioadă, din 2007 și până în 2017, a depus bilanțuri, potrivit Ministerului de Finanțe, doar în 2013 și 2014. Cum poate o firmă mică, cu zero angajați în 2013 și doi angajați în 2014, cu pierdere în 2013 de peste 14.000 lei și cu un profit simbolic de 6.000 de lei în 2014 să-și permită un consilier juridic? Săcăleanu nu vrea să răspundă.

În 2016, împreună cu Claudiu Rusu, același Săcăleanu a mai înființat o firmă, „Să vă fie de folos” SRL, cu același obiect de activitate: „alte activități de creditare”. Pe site-ul mfinante.gov.ro, această a doua societate are indicatorii financiari doar pe 2016. „Are” este impropriu spus pentru că figurează cu zero la toate capitolele.

Amanetul lui Ciprian Săcăleanu din cartierul Bularga. Pancarta a rămas, magazinul nu

Cu un an înainte n-avea deloc vechime
2016 este și anul în care Ciprian Săcăleanu a decis să intre în serviciul public și și-a încercat norocul la un concurs de consilier juridic gr. II la maternitatea „Cuza Vodă”.

Pe 25 aprilie, comisia l-a invalidat: „Respins pentru neîndeplinirea condițiilor specifice, 6 luni vechime în specialitate”. Deci, în aprilie 2016, n-a putut proba o vechime de 6 luni.
Însă, în septembrie 2017, a câștigat concursul de la Neurochirurgie, deși condițiile au fost mult mai selective pentru postul de consilier juridic 1A (gradul maxim). A luat 70 de puncte la proba scrisă și 76,66 la proba orală, rezultatul final fiind 73,33 după ce anterior îndeplinise o condiție eliminatorie: „Minim 6 ani și 6 luni vechime în funcție”.
Așadar, în aprilie 2016 nu a putut dovedi 6 luni de vechime, iar în septembrie 2017 a putut demonstra că are 6 ani și jumătate.

Maternitatea „Cuza Vodă” l-a respins la concursul de jurist în 2016 pentru că n-a putut dovedi că are nici măcar 6 luni de vechime. În 2017, la Spitalul Neuro, a adus o foaie prin care își aroga o vechime de șase ani și șase luni la propriul său amanet

Inadvertență gravă pe diploma de licență a lui Săcăleanu

A doua vulnerabilitate este cea a studiilor efective. Săcăleanu are o diplomă de licență emisă de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pe baza promovării examenului din sesiunea iulie 2006.

Dar Săcăleanu a urmat cursurile Facultății de Științe Juridice a Universității Ecologice „Dimitrie Cantemir” din Iași. O universitate privată „fantomă” care acum nici nu mai există. Săcăleanu a făcut cursurile la „Cantemir” și doar examenul de licență figurează ca susținut la universitatea de stat din Alba Iulia.

Pe diploma de licență a lui Ciprian Săcăleanu, eliberată în 2009 (vezi facsimil) aparea denumirea de Ministerul Educației și Cercetării. Dar această denumire ministerul a avut-o doar până în 2006. În 2007 apare denumirea Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului.

În 2009, anul licenței lui Săcăleanu, numele se schimbă din nou: Ministerul Educației, Cercetării și Inovării.

Managerul de la Neuro nu prezintă documentele solicitate de REPORTER care să lămurească angajarea lui Săcăleanu. Lucian Eva conduce spitalul ca pe moșia proprie

În 2010, o nouă denumire: Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în funcție de comasarea ministerelor în configurația Guvernului.

Or, în 2009, când susține juristul de la Spitalul Neuro că și-a luat diploma, denumirea era ministerului era alta decât scrie pe actul său.

3.500 lei - Salariul net al lui Ciprian Săcăleanu, la Spitalul de Neurochirurgie, fără sporuri

A fugit din firmă după ce l-am dat la ziar
Revenim la firmele lui Săcăleanu. După ce REPORTER DE IAȘI a scris, în aprilie acest an, despre condițiile dubioase în care a acces la Neuro, dar și despre cele două firme ale sale la care, chipurile, ar fi fost jurist, Săcăleanu a făcut exit-ul.

Astfel, pe 11 iunie, prin majorarea capitalului social, în „Să vă fie de folos” SRL au intrat doi noi asociați: Bogdan Șipoteanu și Ionuț-Ovidiu Drânceanu. O zi mai târziu, pe 12 iunie, Ciprian Săcăleanu a ieșit de tot din „Să vă fie de folos” SRL, cesionându-și părțile sociale.

Același lucru l-a făcut și primul său asociat din această firmă, Claudiu Rusu, astfel că acum societatea este a lui Șipoteanu și Drânceanu.

În 2017, Ciprian Săcăleanu a luat concursul la Spitalul de Neurochirurgie pentru postul de consilier juridic cu gradul maxim, spunând că are vechimea cerută în specialitate: 6 ani și 6 luni. Dar cu numai un an înainte, fusese respins la Maternitatea „Cuza vodă”, la un concurs pentru postul de consilier juridic clasa II, pentru că nu avea nici măcar 6 luni vechime în specialitate, condiția minimă de angajare. Cum i-au apărut...
Autor Cezar Moraru Anchete 08 Aprilie 2019

Article image
Managerul de la Neuro a șters de pe site câștigătorii concursului, caz unic în sistemul spitalicesc din România. Cei patru cercetători activează la Institutul „Petru Poni”, dar iau salarii de la spital. Lucian Eva n-are bază materială, n-are buget, n-are spații, aparatură, n-are nici măcar niște obiective, dar face „cercetare”. Astfel, a rezolvat fiii și fiicele unor importante personalități locale. Cel mai mare secret: Lu...
Autor Cezar Moraru Anchete 10 Iulie 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30