Continental a terminat extinderea clădirii proprii din Poitiers exact când a început să aibă probleme cu piața de desfacere la nivel global Continental a terminat extinderea clădirii proprii din Poitiers exact când a început să aibă probleme cu piața de desfacere la nivel global

Colții crizei: Continental, Delphi, Lear concediază, politicienii ieșeni dorm. „Se fac relocări din China, dar Iașul-fără-autostradă nu va primi nimic”


Există semnale că urmează o criză economică și zgomotul se aude tot mai tare și la Iași. Piața IT este prima care a simțit-o, urmează industria automotive, pentru că piața auto a scăzut dramatic.

Chiar dacă vocile oficiale sunt puține, printre companiile afectate care ar urma să facă disponibilizări inclusiv la Iași se numără Continental. Un articol din presa germană a anunțat săptămâna trecută că urmează să fie disponibilizați 20.000 de anagajați la nivel mondial, din toate sucursalele. La acest convoi trist se încolonează și Delphi, cel mai mare angajator din Iași, cu cifra de afaceri cea mai mare, afectată de reculul mașinilor cu motoare termice.

Sunt voci care spun că, independent de criza sanitară, urma o criză a pieței auto: se face trecerea de la motor termic la motor electric, fluxurile de aprovizionare oricum afectate au fost puse la pământ de Covid 19.
În acest timp, Iașul nu are niciun proiect de infrastructură mare, care să aducă investitori.

Continental anunță restructurări

Continental AG, una dintre cele mai mari companii din domeniul automotive, producător de componente, soft, sisteme de frânare, de direcție, de anvelope, a anunțat, într-un articol din presa germană, că urmează să facă 20.000 de disponibilizări din cauza căderii pieței auto. Reprezintă aproape 10% din număruld e anagajați la nivel global – 220.000 (la nivelul 2016).
În România lucrează peste 20.000 de salariați pentru concernul german, ceea ce înseamnă, proporțional, că 2.000 dintre aceștia ar putea fi trimiși în șomaj. Nu sunt date oficiale, sunt doar surse neoficiale care anunță disponibilizări.
„Am citit și eu acel articol care vorbea despre 20.000 de disponibilizări în perioada următoare, din cauza căderii pieței. Cel mai probabil, vor fi și oameni din România și din Iași, chiar dacă asta nu s-a anunțat încă oficial”, spune Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Delphi, de departe cea mai mare afacere din Iași, suferă din cauza diminuării comenzilor de motoare diesel

Mesaj pesimist dinspre executiv

Oficial, Continental nu spune nici că vor fi disponibilizări, nici că nu vor fi. „Continuăm să derulăm programul structural Transformation 2029 pe care l-am anunțat în septembrie 2019. Programul se desfășoară pe termen mediu și lung. Va asigura dezvoltarea  noastră viitoare și va consolida într-o manieră sustenabilă competitivitatea companiei la nivel global pe termen mediu și lung. Așa cum a fost anunțat la începului lunii martie, măsuri viitoare ce urmează să fie decise sunt luate în calcul, având în vedere gradul ridicat de deteriorare a pieței, situație care se poate întinde pe termen mediu. Extinderea unor potențiale noi măsuri va avea în vedere felul în care piața se dezvoltă pe termen mediu. De îndată ce se stabilizează piața, care în acest moment este foarte volatilă, și putem anticipa mai bine cum se va dezvolta, Consiliul de Administrație al companiei va decide dacă sau ce măsuri adiționale se impun”, a precizat Lorena Cârlan, coordonator comunicare la Continental Automotive România SRL Iași.

Angajații Continental au primit semnale proaste

Pe surse, oamenii din companie știu că sunt vizați de concedieri. Mai ales că, în ultimele două luni, salariile le-au venit direct din Germania, nu din surse interne, cu aprobarea acționarilor. Tocmai când fuseseră finalizate clădirile proprii de pe Poitiers.
Continental deține opt unități de producție și trei centre de cercetare și dezvoltare în Timișoara, Sibiu, Carei, Arad și Iași. Deține o fabrică de anvelope la Timișoara, fabricile de componente industriale Contitech Timișoara, PHX Romania și Phoenix Unio la Carei, în județul Satu Mare, și uzina de componente auto Continental Automotive Products la Sibiu. Produce la Timișoara tubulaturi pentru sistemele de aer condiționat auto și curele de transmisie, iar la Carei furtunuri de răcire.
La Iași este un important centru de cercetare și instruire pentru zona IT. Aici au fost testate inclusiv mașini fără șofer.

Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț: „Iașul nu va avea mari investitori fără autostradă. Am pierdut practic trenul”

Nici Delphi nu se simte prea bine

Cel mai mare angajator din Iași (2.662 conform ultimei raportări de la Finanțe), cu cea mai mare cifră de afaceri din județ (2,2 miliarde de lei, cât au însumat următoarele 8 clasate), va fi afectat de criza ce urmează.
Nu există nimic oficial, ci doar pe surse: dacă producătorii de mașini al căror furnizor este Delphi Diesel Systems România au căzut, va cădea și compania.
„Zvonurile că se va închide sunt totuși extreme. Erau furnizori pentru Renault, care suferă puternic acum, dar sunt furnizori și pentru alte companii care o duc mai bine. Dinspre partea lor nu s-a auzit nimic concret”, a precizat Paul Butnariu.
REPORTER DE IAȘI a încercat să obțină un puncte de vedere oficial de la comunicatorii companiei, dar n-a fost posibil.

Iașul pierde trenul relocărilor marilor producători

Lear Corporation, altă companie importantă din domeniul automotive (producător de sisteme electrice pentru direcție și scaune – fabrică aflată la Iași), cu peste 7.000 de angajați în țară, este în aceeași situație.
Este o suferință generală a industriei dar, spun oamenii din piață, oricum urma, independent de criza Covid. Pentru că se trece de la motor termic la motor eletric și următorii 10 ani sunt sensibili. În plus, criza sanitară a întrerupt sau limitat fluxurile de aprovizionare din China, ceea ce a fost altă lovitură.
„Există discuții despre mutarea producției din China către Europa, inclusiv la noi. Din păcate, însă, noi, Iașul, nu suntem pe grila de start. Suntem în extrema estică, nu avem această autostradă care este vitală. Deci, ar putea veni firmele să producă niște componente mai mici la noi, gen cabluri de încărcare – este fabrică ce se construiește. Dar nu se vor face mașini sau autobuze aici. Pe unde să le ducă repede și eficient către piețele de desfacere? Din păcate, politicul nu a înțeles importanța acestei autostrăzi pentru noi”, mai spune Paul Butnariu de la Camera de Comerț și Industrie.

Birourile din Palas sunt mai goale ca înainte, mulți angajați fiind trimiși să lucreze de acasă

Angajat IT: „Șefii spun că nu sunt bani”

Cea mai dinamică și înfloritoare componentă a industriei Iașului, IT-ul, pârârie de la încheieturi. Cum fiecare are prieteni sau cunoștințe în domeniu, s-a auzit deja noul stil de lucru din domeniu: de acasă, pe termen lung (cel puțin până în decembrie, după ultimele anunțuri). Este ciudat că de la toate firmele se aude același lucru, și există explicații: studiile corporațiilor au arătat că oamenii au muncit, de fapt, mai mult în perioada pandemiei, stând acasă.
„Biroul acasă m-a făcut să lucrez undeva la peste două ore zilnic în plus față de ce lucram în mod normal. Volumul de muncă a fost mai mare, pauzele mai scurte. De exemplu, la Palas, ieșeam toți o oră din firmă, să mergem la masă. O oră în plus este numai din această pauză. Mă trezesc acum la 6.30, termin pe la 19, câteodată și mai târziu. Înainte terminam pe la 17. Ba, mai mult, se anunță și în domeniul nostru disponibilizări și reduceri de salarii, șefii spun că nu sunt bani”, spune Vlad.
Lucratul de-acasă pune în pericol piața office

Nu este singurul. Toți cei chestionați au spus aproximativ același lucru. În plus, există și un control mai mare: softurile pentru ședințe au tot felul de opțiuni astfel încât să garanteze că angajatul chiar este la calculator și este atent. Iar ședințele s-au înmulțit, chiar dacă sunt online toate. În plus, cu lucratul online, firmele vor putea angaja de oriunde din România, nefiind necesară prezența într-un centru cum erau cele de la București, Cluj, Timișoara sau Iași.
„În spatele oricărui programator stă cineva care bate un cui, face o mașină, ceva. Nu mai faci mașini, nu mai folosești softuri. Nu faci softuri, cade industria asta. Este un lanț”, a mai precizat un alt angajat din IT.

Palas, simbolul emulației economice a Iașului din ultimii ani prin industria IT

Ce va face Cheșcu cu 10.000 mp de birouri pe Șoseaua Națională

Surse din piață spun că, mai nou, proprietarii de firme de IT au avut o revelație: pe lângă faptul că anagajații lucrează mai mult de acasă, este mult mai ieftin: nu sunt cheltuieli cu sediile, curățenia, cafelele, fructele de la birou. Ceea ce înseamnă că va suferi enorm și piața clădirilor de birouri.
„Noi suntem încă în lucru cu acea clădire, nu am finalizat ca să avem chiriași care pleacă. Nu ne-am interesat încă ce va fi. Dar am avut discuții cu mai multe firme, prin agenții imobiliare, înainte de pandemie, iar acum nu au mai dat nici un semn. Vedem la anul ce va fi”, a precizat Gheorghe Cheșcu, proprietarul Flux, care deține o clădire de birouri pe Șoseaua Națională.

Căderi în toate producțiile

INS: producția industrială este pe minus cu aproape 40%. Criza a început

Vineri, 12 iunie, Institutul Naționalde Statistică a lansat torpila:

  1. În luna aprilie 2020, producţia industrială a scăzut faţă de martie, cu 36,2% ca serie brută şi cu 27,7% serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.
  2. Faţă de aprilie 2019, în aprilie 2020 producţia industrială industrială a fost mai mică cu 38,4% ca serie brută și cu 38,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.
  3. În perioada 1 ianuarie-30 aprilie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, producţia a scăzut atât ca serie brută cu 13,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,5%.

Ceea ce înseamnă, de fapt, criză instalată, doar că oamenii încă nu realizează.
„Cel mai probabil, efectele se vor simți în iulie sau august și optimist va ține puțin. Dar, oamenii încă nu-și dau seama că există o cădere economică importantă”, mai spune Paul Butnariu.

Hoteluri goale din cauza anulării conferințelor

În județul Iași, ponderea industriei din economie este de 26%. Cu tot cu sectorul IT este undeva la 33-35% și se adaugă un alt sector important, cel de servicii (mai ales HORECA).
„Iașul era în top 3 național la conferințe, când era un congres nu găseai nicăieri loc de cazare, acum acest domeniu este mort și nu știm când își va reveni”, a mai spus președintele Camerei de Comerț și Industrie.

Article image
Un drum de 5 km are regim privat deși sunt sute de vile scumpe de-a lungul său. Oamenii își rup mașinile în tranșee, primarul a dat în schimb nume istoric calamității de stradă: Regina Maria. Mihai Bălan avertizează locuitorii, prin plăcuțe stradale că e „Drum Privat”. Trecerea în domeniul public e o formalitate care ar putea fi îndeplinită în câteva luni. În timp ce mediul privat muncește, plătește impozite și asigură creș...
Autor cristi tanasa Reportaje 10 Iunie 2020


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to top