Coada de la Trei Fântâni e o experiență traumatizantă Coada de la Trei Fântâni e o experiență traumatizantă

Nenorocirea Bucium-Trei Fântâni: 40 de minute la un semafor, blocuri fără acces, Chirica zâmbește nepăsător în sondaje


* Cea mai lungă coloană de mașini din Iași o găsiți la intersecția Trei Fântâni-Bucium
* 1-1,5 km, coada la semaforul din Trei Fântâni, aproape la orice oră. Șoferii își blesteamă zilele
* Blocurile construite în ultimii ani și depozitele mari din zonă nu au căi de acces adecvate. Oamenii s-au nenorocit singuri
* Chirica n-a făcut nicio investiție mare în 5 ani, punând doar gazon și panseluțe
* Infrastructura din zona Bucium-Trei Fântâni-Calea Chișinăului afectează traficul din jumătate de oraș
* Primarul anunță credit pentru termosistem la școli și Cinema Dacia, având alte priorități â
* Bucium, Păcurari și CUG sunt catastrofele rutiere care sufocă Iașul și pentru care nu s-a făcut nimic
* Viceprimarul Radu Botez recunoaște: „Nu sunt soluții. Nici pentru noul pasaj din Podu Roș nu sunt bani”

Zilnic, șoferii care vin dinspre Tomești și vor să iasă către Podul Bucium sau cei care locuiesc în zonă și pleacă de acasă au câte un vis urât. Mai mult stau decât merg spre semaforul care îi scoate spre pod: timpii de așteptare sunt de ordinul zecilor de minute doar pentru a ieși de la blocurile făcute recent în zonă. Apartamentele au fost vândute cu ideea că sunt la Bucium și, fiind aproape de pod, proprietarii vor ieși ușor spre oraș. S-au înșelat amarnic.

Însuși viceprimarul Radu Botez a făcut un experiment: a venit dinspre capătul blocurilor și, până la semafor, a stat 45 de minute. „Din păcate, nu se poate face mare lucru. Avem în faza de studiu 3 posibile variante, dar dacă nu merg nu prea mai avem ce face”, spune Radu Botez.

Vreme de 5 ani, s-au vânturat trasee ocolitoare

Timp de 5 ani, Primăria n-a făcut decât să-i aburească pe locuitorii zonei și pe ieșeni, în general, cu o soluție-minune care traversează pârâul Vămășoaia și iese undeva pe șoseaua Bucium, spre Bellaria. Au fost doar vorbe, nu s-a mișcat nimic concret, iar apariția blocurilor acolo unde pe vremuri a fost poligonul auto a distrus bruma de fluență în trafic.
„Există o mică șosea care merge paralel cu Bucium și trebuie traversat pârâul Vămășoaia. Se poate asfalta, trebuie pod și este o rută ocolitoare pentru Trei Fântâni”, spunea, în ultimii ani, viceprimarul Radu Botez.
Până la urmă, nu s-a făcut nimic cu excepția proiectelor imobiliare care au aglomerat totul. Pe locul pe care pe vremuri exersau șoferii volanul au apărut câteva blocuri mari făcute de SC Bucium SA, apoi multe blocuri mici, înghesuite, și un cartier de vile făcute pe câte 200 mp de teren. Au apărut case noi și în Vlădiceni sau pe traseu, astfel că, încet și sigur, mașinile s-au blocat la semaforul care iese în Podul Bucium.

Vara, teoretic perioadă de concedii, coloana de mașini este îngrozitoare în Trei Fântâni. S-au construit blocuri fără să existe accesul potrivit

Oameni fierți în ambuteiaj

REPORTER DE IAȘI a întrebat șoferii care așteptau vineri la semafor de cât timp stau și ce distanță au parcurs. „Am luat coada de la capătul blocurilor. O oră am. Nu știu dacă am doi kilometri. E jale. Ar trebui să facă ceva. N-am numărat semafoarele, dar pe căldura asta pierzi noțiunea timpului, pierzi tot, te deshidratezi în mașină”, a spus un instructor care, teoretic, trebuia să-și învețe elevul să conducă. Practic, îi dădea lecții de staționare în ambuteiaj.
„Cred că am 20 de minute de când stau la rând”, a spus un șofer de TIR care aștepta la semafor. Când demara, fără să se audă pe înregistrare din cauza zgomotului făcut de camion, explică faptul că a ieșit în Trei Fântâni două sute de metri mai în spate. Mai mult a consumat motorina stând decât mergând.
Viceprimarul a stat blocat 45 de minute
„Vreo jumătate de oră am stat. Vin dinspre dealul Căprița, am luat coada de la capătul ei. Am stat jumătate de oră pe un kilometru. Nu există nicio altă variantă ocolitoare aici”, spune alt șofer, fiert de cald în mașină.
Un alt șofer de pe o mașină de livrări ocolește strada de obicei. “De zece minute stau aici, pe distanță mică. Este jale aici, la fel tot timpul. Am făcut o greșeală să vin pe aici, de obicei evit”, a spus el.
Chiar și viceprimarul Radu Botez a gustat o porție din coada de pe Trei Fântâni. „A durat 45 de minute să ajung de la capătul blocurilor la semafor. Este o ieșire foarte dificilă la pod. Din păcate, soluții acolo nu mai sunt. Nu se pot schimba timpii de semaforizare fără să fie afectat grav traficul de pe Bucium sau de pe Poitiers”, spune Radu Botez.

Viceprimarul Radu Botez recunoaște că nu s-a făcut nimic în infrastructură în acest mandat: „Nu sunt bani”

Niciun proiect serios, doar improvizații

Deși traficul este imposibil pe Trei Fântâni de câțiva ani, Primăria Iași abia studiază trei rute care să scoată mașinile din șosea în Bucium, pentru cei care vor să nu mai aștepte la semaforul din capătul străzii. Una este aceeași variantă care a mai fost fluturată, alte două sunt apariții noi în peisajul promisiunilor.
„Este o variantă verificată la pas, se poate transforma în rută ocolitoare, trebuie doar un pod peste pârâul Vămășoaia și iese undeva lână benzinăria OMV. Sunt PUZ-uri aprobate acolo și prin PUZ li s-a impus investitorilor să facă acest pod, deci este o varinată bună. Mai sunt alte doră rute care ies din Trei Fântâni, prin vii, în spatele cartierului IC Brătianu, în acea zonă, apoi în Bucium. Facem un studiu care să ne arate care este cea mai bună soluție. Pentru alte variante nu există bani”, spune Radu Botez.

Intersecția Trei Fântâni-Bucium este ceea se cheamă în termeni tehnici un conflict rutier. Cele două drumuri trebuie separate printr-o pasarelă sau un pasaj subteran

Radu Botez: „Nici pentru Podu Roș nu sunt bani”

Acesta spune că, de fapt, nu există surse de finanțare pentru pasajul anunțat în mai de Primăria Iași care ar intra pe studiu de fezabilitate. Practic, Radu Botez nu o declară direct, dar prin faptul că susține că nici măcar pasajele din Podul Roș nu au linii de finanțare și nu s-au găsit bani, spune de fapt că sunt promisiuni fără acoperire făcute de Mihai Chirica în an electoral.
„Nu sunt bani nici acum, nici în viitorul apropiat. Și pasajele din Podu Roș sunt, la fel, extrem de importante. Dacă nu sunt bani pentru ele, greu de crezut că se găsesc pentru un pasaj subteran la Bucium”, mai spune Radu Botez.

Viceprimarul susține că s-a mai discutat o posibilă ieșire pe sub Podul Bucium, dar este doar pentru autoturisme.

Article image
Investitorul este un mare jucător pe piața de energie din România. Vor fi 15 blocuri cu sute de apartamente. Vor fi construite în „amfiteatru” de la 4 la 20 de etaje. Actualul pod nu duce nicăieri, nefiind continuat de o bretea care să legea Păcurari-Alexandru de Nicolina-Horpaz. Pe șesul Bahluiului se pregătesc investiții mari rezidențiale, dacă nu va interveni criza economică. În zonă sunt proiectate și blocurile lui Doch...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 14 Iulie 2020


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Go to top