fbpx
 

Items filtered by date: Sambata, 31 Decembrie 2022

Anul Nou este sărbătorit prin obiceiuri diverse şi inedite de diferitele popoare, însă peste tot se manifestă credinţa unui nou început şi speranţa unui viitor mai bun, prin aruncarea lucrurilor vechi din casă, aprinderea de artificii sau exprimarea unor dorinţe. De Anul Nou, românii fac urări pentru a avea noroc, bani şi a fi sănătoşi în următorul an, mergând din casă în casă, respectând datinile străbune. Sorcova, Pluguşorul, Capra sau umblatul cu Ursul sunt doar câteva dintre cele mai frumoase obiceiuri de Anul Nou, păstrate din moşi-strămoşi în România.

Publicat in Social
O fată de 14 ani a murit, sâmbătă, după ce a fost înjunghiată mortal în stradă, într-o comună din Botoşani, iar principalul suspect are 20 de ani, fiind prins de poliţişti în zona gării din localitate.

Publicat in Moldova
Liftul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila a căzut în gol câteva etaje. În lift se aflau patru persoane, iar două dintre ele au fost rănite.

Publicat in Sanatate
Rabinul-şef exilat al Moscovei spune că evreii ar trebui să părăsească Rusia cât mai pot, înainte de a deveni ţapi ispăşitori pentru problemele cauzate de războiul din Ucraina.

Publicat in Panorama
Papa emerit Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani, a anunţat sâmbătă Vaticanul, potrivit AFP.

Publicat in Eveniment
Două tinere, care circulau cu o maşină în zona Clisurii Dunării, sunt căutate de autorităţi după ce un prieten al acestora a sesizat la numărul de urgenţă 112 că ele nu au ajuns la destinaţie, a informat sâmbătă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin.

Publicat in Social
Un tânăr în vârstă de 23 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce şi-a agresat concubina în vârstă de 42 ani, din localitatea Nisiporeşti, a informat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Neamţ.

Publicat in Moldova

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31