fbpx
Pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Maramureș a fost atacată de hackeri

Pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Maramureș a fost atacată de hackeri


Pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Maramureș a fost atacată, la începutul lunii iulie, și preluată de hackeri printr-un atac cibernetic, anunță instituția, relatează Mediafax. Atacatorii nu au fost descoperiți.

CJ Maramureș a efectuat toate demersurile legale pentru recuperarea paginii iar imediat după furtul paginii creată de forul deliberativ județean, au fost depuse plângeri penale la IPJ, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, la SRI dar și la alte organe abilitate.

„Pagina Facebook a CJ Maramureș conține informații și albume foto realizate de angajații instituției, în decursul a peste cinci ani de zile”, au precizat reprezentanții CJ.

Totodată, a fost contactați și reprezentanții Facebook, cărora le-a fost reclamată gravitatea problemei.

Atacatorii nu au fost descoperiți, dar vor fi continuate acțiunile de găsire și pedepsire a celor vinovați, conform legii.

Noul Cod Penal prevede pentru infracțiunile contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice pedepse cu închisoarea cuprinse, după caz, între 3 luni și 7 ani.

„Natura schimbărilor care s-au efectuat pe pagină indică faptul că cei care au preluat-o ar acționa de pe teritoriul României și nu din afara țării. După mai bine de o lună de inactivitate destinată urmăritorilor, marți, 11 august, cei care au preluat absolut fraudulos această pagină au început să publice conținut care, până la acest moment, nu are legătură cu activitatea instituției”, mai arată CJ Maramureș.

Noul conținut este reprezentat de fotografii și videoclipuri cu păsări.

Conducerea instituției face un apel către cei care au pus stăpânire ilegal pe pagina de Facebook să o restituie proprietarilor de drept, în cel mai scurt timp.

Începând cu data de 14 iulie 2020, Consiliului Județean Maramureș deține o nouă pagină Facebook, unde cetățenii pot urmări online activitatea instituției.

„Consiliul Județean Maramureș nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul publicat pe pagina pe care nu o mai are în administrare și îndeamnă cetățenii la vigilență maximă în ceea ce privește sursele de informare din mediul online”, mai arată reprezentanții CJ.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top