fbpx
Eduard Mirițescu, numit temporar la șefia Poliției Române

Eduard Mirițescu, numit temporar la șefia Poliției Române


Marcel Vela a anunţat faptul că Eduard Miriţescu a fost numit temporar la șefia Poliției Române, după ce Liviu Vasilescu s-a retras de la conducerea Poliției Române. În prezent acesta este în prezent adjunct al şefului Poliţiei Naţionale şi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

„Pentru a asigura continuitate în actul de management al acestei instituții importante a Ministerului Afacerilor Interne, am decis ca Inspectorul General Adjunct, chestor de poliție Eduard Mirițescu, din funcția pe care o deține, să exercite temporar comanda Poliției Române până la numirea unui ofițer care să preia această funcție și responsabilitate.

Nu m-am grăbit să numesc astăzi un înlocuitor al inspectorului general al Poliţiei Române pentru că îmi doresc să identific, împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, cea mai potrivită persoană pentru a putea reforma din temelii Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru a putea continua programele de înzestrare a poliţiştilor şi pentru a fi capabilă să exercite un act managerial corespunzător pentru o instituţie de nivel european care să ofere cetăţenilor siguranţă şi încredere. Vă asigur că, în cel mai scurt timp, va fi epuizat acest interimat la nivelul conducerii Poliţiei Române", a declarat Marcel Vela.

Mirițescu a fost șeful poliției din Prahova și în prezent ocupă funcţia de adjunct al șefului Poliției Naționale. De asemenea, acesta a fost șeful de cabinet al lui Bogdan Despescu, actual secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu,  a anunţat, marţi seara, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Ministerul Afacerilor Interne, că demisionează.

„Vă rog să îmi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredinţate", a anunţat Liviu Vasilescu.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top