fbpx
 
Studenților chinezi care plagiază  le-ar putea fi refuzate credite ipotecare și accesul la mijloacele de transport în comun

Studenților chinezi care plagiază le-ar putea fi refuzate credite ipotecare și accesul la mijloacele de transport în comun


Studenților din China care plagiază le-ar putea fi respinse cererile pentru un credit ipotecar, și-ar putea pierde accesul la transportul în comun și s-ar putea trezi cu viteza la Internet scăzută sub un nou plan al Beijingului de a-și extinde controversata schemă de credite sociale, relatează Business Insider, citat de HotNews.

Regimul de la Beijing plănuiește să includă copiatul la facultate în sistemul de credit social care evaluează oamenii pe baza comportamentului lor și determină accesul la transportul public, credite ipotecare, admitere la facultate și promovări la locul de muncă.

„Vom face orice acte frauduloase privind licențele parte a creditului unei persoane care este inclus în platforma națională de informații”, au anunțat în cadrul unui comunicat comun miniștrii educației și finanțelor citat de Times.

China a testat controversata schemă de credit social la nivel regional în 2009 înainte de a lansa un program pilot la nivel național în 2014. Deși este încă în curs de dezvoltare, autoritățile de la Beijing intenționează să finalizeze sistemul până la sfârșitul lui 2020, acesta incluzând deja 1,02 miliarde de persoane la sfârșitul anului trecut.

Autoritățile locale își pot introduce propriile scheme ceea ce ar face comportamente diferite penalizate diferit în unele regiuni. De exemplu, orașul Guangzhou a început să penalizeze persoanele care trișează la examene în august 2019.

Alte comportamente „negative” care pot duce la scăderea ratingului oamenilor în schemele locale pot include comportamentul financiar neonest sau fraudulos, ascultarea de muzică la volum ridicat sau mâncatul pe mijloacele de transport în comun, încălcarea regulilor rutiere, neonorarea rezervărilor la hoteluri sau restaurante, nesortarea gunoiului sau trișatul în jocuri video.

Cetățenii își pot îmbunătăți ratingul dacă donează sânge, participă la acțiuni de voluntariat, donează bani pentru cauze caritabile sau laudă guvernul pe platformele social media.

Programul național în care autoritățile vor acum să includă copiatul la facultate este mai limitat, incluzând în principal neplata ratelor, hotărâri judecătorești și comportament antisocial pe mijloacele de transport în comun.

Vicepreședintele american Mike Pence a descris în 2018 schema de credit social drept „un sistem Orwellian bazat pe controlarea fiecărui aspect al vieții omului”.

Până în iulie 2019, persoanelor clasificate ca fiind „de neîncredre” sau pe lista neagră a schemei le-au fost refuzate 26,82 de milioane de bilete de avion și 5,96 de bilete de tren, potrivit Comisiei de Dezvoltare Națională și Reforme din China.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: