fbpx
Portokal
Adrian Gâdea, inculpat în dosarul Belina şi apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost ales preşedinte al CJ Teleorman

Adrian Gâdea, inculpat în dosarul Belina şi apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost ales preşedinte al CJ Teleorman


Social-democratul Adrian Ionut Gâdea este noul presedinte al CJ Teleorman, conform rezultatelor parţiale la alegerile locale 2020. Gâdea a mai deţinut aceasta funcţie între 2013 şi în ianuarie 2017, fiind cunoscut drept un apropiat al lui Liviu Dragnea. De asemenea, noul presedinte al CJ Teleorman are calitate de inculpat în dosarul Belina.

Adrian Gâdea, apropiat al lui Dragnea, fost deţinător al funcţiei şi fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, a fost ales duminică preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Adrian Ionuţ Gâdea a mai deţinut această funcţie între 2013 şi luna ianuarie a anului 2017. Cunoscut drept un apropiat al lui Liviu Dragnea, ascensiunea profesională a lui Adrian Gâdea a început cu o carieră de consilier juridic, la o societate pe acţiuni şi apoi la una cu răspundere limitată din Turnu Măgurele, conform CV-ului său. A urmat intrarea în sistemul administraţiei publice, iar din 2009 Adrian Gâdea a fost director adjunct la Casa de Pensii Teleorman, consilier juridic la Primăria Turnu Măgurele, directorul unui cămin de bătrâni, vicepreşedinte şi apoi preşedinte al CJ Teleorman şi a deţinut chiar, pentru o scurtă perioadă, între 21 decembrie 2016 şi 27 ianuarie 2017 funcţia de deputat. Ulterior, la începutul lui 2017 a fost numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene numirea fiind făcută la scurt timp de la preluarea guvernării de către PSD, în perioada în care executivul era condus de Sorin Grindeanu.

Adrian Gâdea este inculpat în dosarul Belina, în care procurorii DNA îl acuză de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave.

Conform DNA, în dosarul Belina Adrian Gâdea este acuzat că „a promovat un proiect de hotărâre de consiliu judeţean privind transferul Insulei Belina şi Braţului Pavel în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean, a iniţiat un proiect de hotărâre de guvern reţinând, în mod vădit contrar legii, legalitatea proiectului cu caracter individual ce se va numi H.G. 943/2013, având cunoştinţă despre încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează normele de tehnică legislativă, a trimis neoficial către M.D.R.A.P. documente emanând de la CJ Teleorman în formă de proiect, unele nesemnate şi în lipsa adoptării unei hotărâri de consiliu judeţean".

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Martie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top