fbpx
Primarul reales al municipiului Sfântu Gheorghe: Vom avea grijă de singurul consilier român ca de ochii din cap

Primarul reales al municipiului Sfântu Gheorghe: Vom avea grijă de singurul consilier român ca de ochii din cap


Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a fost reales în funcţie pe lista UDMR, a declarat luni, că partidele româneşti ar trebui să analizeze motivele pentru care membrii comunităţii româneşti nu s-au prezentat la vot, iar un singur consilier român a reuşit să intre în forul aleşilor locali după alegerile locale de duminică.

„Este o situaţie inedită în municipiul Sfântu Gheorghe faptul că un singur reprezentant al partidelor româneşti a ajuns în Consiliul Local. Eu cred că partidele ar trebui să facă o analiză, pentru că, totuşi, s-a văzut clar că românii din Sfântu Gheorghe s-au prezentat într-o măsură mai mică la vot decât maghiarii din Sfântu Gheorghe. Practic, partidele româneşti nu au făcut campanie electorală. Deci, campania electorală este pentru a prezenta rezultate şi a vorbit despre proiecte. Eu am fost stresat aseară, la un moment dat, ca nu cumva să nu intre nici PNL-ul în Consiliul local, pentru că nu aş fi dorit ca această comunitate românească din oraş să rămână fără reprezentare în Consiliul local. O să avem grijă de domnul consilier ca de ochii din cap şi mesajul meu este şi către etnicii români, dincolo de faptul că le mulţumesc că m-au votat într-o măsură destul de mare şi la aceste alegeri, că o să avem grijă de ei, de fapt o să avem grijă şi de ei", a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Antal Arpad, care a obţinut al patrulea mandat de primar cu majoritatea covârşitoare a voturilor celor prezenţi la urne, va lucra cu un Consiliu local compus din 18 reprezentanţi ai UDMR, 2 ai Alianţei Maghiarilor din Transilvania şi unul al PNL, celelalte partide nereuşind să treacă pragul electoral de 5%.

Prin urmare, în urma alegerilor de duminică, în forul aleşilor locali va fi un singur consilier român, liberalul Liviu Comăneci.

La alegerile locale din 2016, UDMR a obţinut 15 mandate în Consiliul local Sfântu Gheorghe, iar Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), PNL şi PSD câte 2 mandate.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top