fbpx
 
Protest cu proiecții laser pe Casa Pătrată din Iași: Autostrăzile Moldovei sunt în pericol!

Protest cu proiecții laser pe Casa Pătrată din Iași: Autostrăzile Moldovei sunt în pericol!


„Autostrăzile Moldovei sunt în pericol!” – acesta a fost mesajul principal, proiectat cu laser pe clădirea Casei Pătrate din Iași, sediul Prefecturii și Consiliului Județean, pe care l-a transmis, vineri și duminică seară, asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei. Evenimentul reprezintă un semnal de alarmă cu privire la tot mai desele indicii care sugerează că guvernul de la București tergiversează și chiar intenționează să renunțe la proiectul Autostrăzii A8/Autostrada Unirii, Ungheni – Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș.

„După avalanșa de promisiuni pe tema infrastructurii rutiere făcute înainte de alegerile locale, guvernanții dau de înțeles că, de fapt, autostrăzile Moldovei nu sunt deloc o prioritate, iar vorbele frumoase din campania electorală nu au nicio legătură cu realitatea.

Însuși ministrul Transporturilor constata mioritic, la începutul lunii octombrie, că ritmul de lucru la tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ este „destul de slab”, de parcă nu ar avea în mâinile domniei sale pârghiile necesare pentru a impulsiona derularea contractului de completare a Studiului de Fezabilitate pentru porțiunea care traversează Carpații Orientali.

În aceste condiții, asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere ieșirea din letargie a guvernului de la București, încetarea declarațiilor politicianiste pe tema autostrăzilor și asumarea unei informări constante și coerente cu privire la toate detaliile tehnice și financiare legate de aceste obiective vitale pentru dezvoltarea și conectarea regiunii cu restul României și cu Europa”, arată reprezentanții asociației într-un comunicat de presă.

Aceasta este prima dintr-o serie de acțiuni pregătite de Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei. De altfel, pe 29 noiembrie a.c. se vor împlini doi ani de la promulgarea legii 2019/2018, care prevedea construirea Autostrăzii Unirii. De doi ani nu se întâmplă nimic. De fapt, nu se întâmplă nimic de 14 ani, câți au trecut de când se vorbește în spațiul public despre acest proiect. Câți ani îi trebuie puterii de la București să pună în aplicare o lege? Câți ani sunt necesari pentru ca Moldova să aibă autostrăzi?

Totodată, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei atenționează partidele politice că a luat notă de faptul că, în județele Moldovei, au pus pe listele de candidaturi pentru Camera Deputaților și Senat persoane care fie nu au nicio legătură cu regiunea, fie au dovedit în legislaturile trecute că nu sunt capabile să susțină interesele reale ale Moldovei, nu au nici o viziune privind dezvoltarea acesteia și acționează doar pentru urmărirea intereselor personale și în concordanță cu ceea ce li se spune de la „centru”.

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (www.miscareamoldova.ro) este o organizație non-guvernamentală regională, cu filiale în județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, care militează pentru introducerea problemelor Moldovei pe agenda națională, pentru deblocarea investițiilor majore în infrastructură, pentru echitate în alocarea resurselor din bugetul central, pentru eficientizare administrativă şi fiscală prin descentralizare şi regionalizare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30