fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Chirica: „Mă descurc foarte bine și fără viceprimari. Totul funcționează brici”. Bodea: „Nu vom face cu Chirica nicio cumetrie!”

Chirica: „Mă descurc foarte bine și fără viceprimari. Totul funcționează brici”. Bodea: „Nu vom face cu Chirica nicio cumetrie!”


Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat sâmbătă că este decis să conducă singur oraşul, în condiţiile în care în plenul Consiliului Local nu se vor stabili cei doi viceprimari, pentru că Alianţa USR PLUS refuză să facă pe plan local o alianţă cu PNL.

„Aş întreba un pic retoric: Dragi ieşeni, toţi cei care din diferite motive, poate şi datorită mie, aţi votat cu USR PLUS vă rog să ne explicăm împreună de ce i-am chemat să facă parte din rândul viceprimarilor care să coordoneze destinele acestui oraş şi nu au venit. De ce nu au venit? De ce nu au răspuns acestei chemări? De ce te duci să câştigi voturile cetăţenilor, dar să nu vrei să-i ajuţi după. Lucrul acesta doare foarte mult. Nu înseamnă că oraşul nu poate merge şi fără ei, dimpotrivă, dar arată foarte clar câtă ipocrizie politică s-a exprimat pe data de 27 septembrie. Mergem înainte, Primăria funcţionează, Consiliul Local dacă doreşte să îşi pună viceprimar este invitat să o facă. Depinde doar de voinţa politică", a spus Mihai Chirica, citat de Agerpres.

Edilul Iaşului susţine că „toate lucrurile funcţionează brici".

„Mă descurc foarte bine şi fără viceprimar, vă spun cu sinceritate. Avem aproape o lună de guvernare locală. Toate funcţionează brici. (...) Atâta timp cât următorul în topul voturilor pe care l-au primit din partea ieşenilor (deputatul USR Cosette Chichirău - n.r) nu doreşte acest lucru îmi asum în totalitate, ca reprezentant politic al PNL, să guvernez cât pot de mult singur", a susţinut Chirica.

El a mai spus că, în cazul în care Consiliul Local va numi doi viceprimari, aceştia vor fi acceptaţi.

De cealaltă parte, deputatul USR Marius Bodea explică de ce o alianță cu Mihai Chirica nu este posibilă:

„Mihai Chirica a făcut o fixație pentru votanții USR PLUS și aleșii locali ai Alianței. Astăzi a declarat că nu are nevoie de nimeni în guvernarea locală, că orașul merge „brici“ și fără viceprimari, și fără Consiliu Local.

După ce ne înjură peste tot, după ce a jignit grosolan conducerea USR Iași, după ce nu s-a debarasat de metehnele pesediste și trăiește în spuma corupției ieșene, are curajul să ne ceară să îi fim alături, insultându-ne în aceeași frază.

Spre deosebire de samsarii imobiliari, noi nu putem face cu Mihai Chirica nici o cumetrie, așa cum își imaginează. Pentru că și Iașul trebuie scăpat de hoție!

P.S. În conferința de presă de azi, Chirica se laudă: „uitați-vă câți mușchi am“! Nu de un primar cu mușchi are nevoie Iașul, ci de unul onest, competent și harnic. Dacă nu va reuși el să se mobilizeze, atunci îl asigurăm că îl vom pune noi la treabă.”

După alegerile din septembrie, primarul Mihai Chirica a câştigat cel de-al doilea mandat, iar PNL cele mai multe locuri în Consiliul Local. Principalul perdant şi contracandidat, deputatul USR Cosette Chichirău, a declarat că Alianţa USR PLUS refuză să facă alianţă cu PNL din cauza primarului Chirica. Totodată, Chichirău a renunţat la mandatul de consilier local dar şi la un post de viceprimar al Iaşului pentru a candida la un nou mandat de parlamentar din partea Alianţei USR PLUS, amintește Agerpres.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30