fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Arhitectul șef al Iașului, suspendat din funcție în urma dezvăluirilor făcute de REPORTER DE IAȘI

Arhitectul șef al Iașului, suspendat din funcție în urma dezvăluirilor făcute de REPORTER DE IAȘI


Arhitecul șef al municipiului Iași, Alexandru Mustiață, a rămas fără atribuții și a fost trimis în Comisia de disciplină de conducerea municipalității. Decizia a fost luată în urma dezvăluirilor făcute, ieri, de REPORTER DE IAȘI.

Ancheta prezintă situația explozivă de pe strada Strămoșilor, din cartierul Alexandru cel Bun, unde urmează să fie ridicat un bloc pe spațiul verde, pe o suprafață de 666 de metri pătrați, chiar în apropierea imobilelor vechi din zonă.

Situația i-a revoltat pe vecini care au amenințat cu proteste.

De menționat că locatarii fuseseră asigurați, anul trecut, în scris, chiar de primarul Mihai Chirica, că situația va fi remediată.

Totul a fost o minciună: oamenii s-au trezit cu muncitorii care au și început lucrul la nou bloc.

În urma prezentării situației explozive de pe Strămoșilor, edilul a anunțat astăzi că suspendă toate atribuțiile arhitectului șef Alexandru Mustiață și îl trimite în Comisia de disciplină. În acelasi timp, primarul spune că a solicitat prefectului anularea pe cale administrativă a hotărârii din 2017 prin care a fost aprobat PUZ-ul din Strămoșilor. Verificările, spune Chirica, au arătat că proprietarul nu ar fi respectat toate etapele de avizare, respectiv cea de informare publică.

Ieri, locatarii din zonă au protestat în fața Primăriei în legătură cu acest proiect.

Article image
Oamenii s-au revoltat în 2018. Primarul le-a promis că proprietarii terenului vor face un schimb cu Primăria. A mințit: acum, după alegeri le-a dat autorizație constructorilor. Pe o bucățică de teren.  Locatarii din Strămoșilor protestează în fața Primăriei: Chirica le-a promis că îi scapă de un bloc ridicat pe spațiul verde, dar i-a păcălit.
Autor Iulian Mofteescu Anchete 18 Noiembrie 2020


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top