fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Este carantină în zona Ciurea! Măsurile luate de autoritățile ieșene

Este carantină în zona Ciurea! Măsurile luate de autoritățile ieșene


În comuna ieşeană Ciurea a fost instituită carantina, pentru o perioadă de 14 zile, a anunţat prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.

Începând cu data de 29 noiembrie 2020, într-un perimetru din comuna Ciurea, cuprins de satele aparținătoare Ciurea și Lunca Cetățuii (zona Zanea), a fost instituită carantina, pentru o perioadă de 14 zile.

Zona carantinată este cuprinsă între Statia CF Ciurea, str. Olarilor; Nord – Zanea, str. Arcașului; Est – Zanea, Str. Pinului (DC spre Hlincea); Est – Ciurea, DJ 248 D spre Todirel; limită Ciurea - Picioru Lupului; Vest – Ciurea, DS spre Dumbrava; Sud – Lunca Cetățuii, intersecție DJ 248 C cu str. Barierei.

În contextul instituirii zonei de carantină, la fața locului acționează echipaje mixte de jandarmi și polițiști, pentru realizarea filtrelor la intrarea/ieșirea din zona delimitată, asigurarea ordinii publice și respectarea măsurilor stabilite.

Serviciul Voluntar de Ambulanță sprijină de asemenea activitatea forțelor de ordine, explicând populației măsurile care trebuie respectate.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Comuna Ciurea înregistrează o rata de infectare de 8,28 la 1000 de locuitori.

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a decis instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 29.11.2020, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile. Duminică, la prima oră, a fost carantinat  un perimetru din comuna Ciurea, respectiv satele aparținătoare Ciurea și Lunca Cetățuii (zona Zanea).

Restricțiile care vor intra în vigoare sunt următoarele:

  1. Se interzice organizarea oricăror tipuri de evenimente în spații deschise sau închise, publice sau private;
  2. Restaurantele și cafenelele (inclusiv terasele) se vor închide;
  3. Operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc își vor suspenda activitatea;
  4. Structurile de primire turistică (pensiuni, hoteluri) vor fi închise;
  5. Nu se pot organiza spectacole, concerte.
  6. Slujbele religioase pentru cununie, botez sau înmormântare se vor face cu maximum 16 persoane.
  7. Accesul persoanelor în biserici pentru rugăciune individuală se va face respectând măsurile sanitare și distanța de 2m.
  8. Slujbele religioase în aer liber se vor desfășura cu menținerea distanței de 1,5m între persoane.
  9. Purtarea măștii de protecție, acoperind gura și nasul, este obligatorie în spațiile deschise și închise pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Deplasarea în afara locuinței și în afara perimetrului supus carantinei va putea fi făcută doar pentru motive justificate precum:✅ scop profesional,✅ asistență medicală✅, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități și a copiilor,✅ achiziționarea unor produse, ✅deplasarea pentru activități agricole sau comercializarea produselor agroalimentare (prezentarea unui act doveditor), ✅participarea la activități religioase.

Deplasările se vor face  în baza unei adeverințe de la angajator sau a legitimației de serviciu,  respectiv în baza declarației generate automat (pe telefon sau tipărită) în urma completării formularului pe site-ul: https://formular.sts.ro/


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30