fbpx
Portokal
Șeful din Poliția Timiș care își teroriza angajații și îi amenința cu bătaia a demisionat

Șeful din Poliția Timiș care își teroriza angajații și îi amenința cu bătaia a demisionat


Reprezentanții Sindicatului Europol au semnalat vineri, 15 ianuarie, cazul șefului unei secții de poliție din Timișoara care obișnuia să-și amenințe subalternii. Potrivit unor capturi de pe grupurile interne de WhastApp, ”te bat de vorbești singur pe stradă” sau ”te încing cu bătaia” erau doar câteva dintre amenințările la care recurgea acesta. Ofițerul a demisionat, iar IPJ Timiș a anunțat că a declanșat o anchetă, informează HotNews.

„Ofițerul și-a dat demisia din funcția de șef al Secției de Poliție, continuându-și activitatea pe o funcție de execuție din cadrul IPJ Timiș. Inspectorul șef a dispus efectuarea de verificări prin intermediul Biroului Control Intern. În funcție de rezultatul verificărilor vor fi dispuse măsuri în consecință”, a anunțat IPJ Timiș.

Sindicaliștii insistă că demisia nu e suficientă, cu atât mai mult cu cât polițistul nu regretă faptele, ci doar a fost „supărat” că întregul scandal a devenit public.

„Totuși, această decizie personală de a renunța la funcție nu elimină obligația cercetării pe care Corpul de Control al ministrului trebuie să o efectueze ca urmare a sesizărilor pe care Sindicatul EUROPOL le-a transmis, pentru ca individul să răspundă disciplinar și contravențional pentru faptele sale”, au transmis reprezentanții sindicatului.

„Mai mult, pentru cei care încă nu știu, faptele sale reprezintă și contravenție și trebuie sancționate cu amendă între 10.000 lei și 15.000 lei conform 26 alin (11) din OUG 137/2000. Constituie contravenţie hărţuirea morală la locul de muncă (conduită ostilă sau nedorită, comentarii verbale, acţiuni sau gesturi) săvârşită de către un angajat, prin lezarea drepturilor sau demnităţii unui alt angajat, şi se pedepseşte cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei”, afirmă cei de la Europol.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top