fbpx
 
Consilierii județeni USR PLUS îi cer lui Costel Alexe să oprească angajarea rudelor şi prietenilor în instituţiile publice

Consilierii județeni USR PLUS îi cer lui Costel Alexe să oprească angajarea rudelor şi prietenilor în instituţiile publice


În urma apariției în presa locală, inclusiv în REPORTER DE IAȘI, a dezvăluirilor privind angajarea în instituții publice a rudelor și colaboratorilor lui Costel Alexe, consilierii județeni USR PLUS i-au cerut președintelui CJ Iași să renunțe la aceste practici.

„Valul de indignare națională pe care Costel Alexe l-a stârnit nu-l oprește pe acesta să sfideze în continuare ieșenii, românii și legile bunului simț.

Costel Alexe nu s-a rezumat la a cere diverse favoruri când a fost ministru, ci a pus la cale un adevărat plan de acțiune pentru a își angaja familia în structurile CJ. Astfel, Alexe și-a angajat prietenul, pe Andrei Cazacu, ca administrator al județului. Andrei Cazacu i-a fost consilier personal și partener de afaceri lui Costel Alexe, acesta având zero experiență în administrația locală. Iar mai nou, fina lui Costel Alexe, Luminița Afloarei, a fost angajată pentru o singură zi, fără concurs, la Consiliul Județean, pentru ca apoi să fie detașată la Palatul Culturii.

Toate aceste acte sunt susceptibile de trafic de influență, abuz de putere și chiar organizarea unui grup de lucru prin care familia Alexe să controleze județul Iași.

Domnule Alexe, reforma administrativă pe care ați inițiat-o seamănă mai degrabă cu stilul PSD, decât cu promisiunile PNL și programul de guvernare asumat în coaliția de guvernare! Județul Iași a devenit subiect de glume pentru toată țara, din cauza acțiunilor iresponsabile și prin sfidarea continuă pe care o afișați!

Ne exprimăm încrederea că autoritățile competente au inițiat deja demersuri pentru a verifica legalitatea deciziilor de angajare ale rudelor și prietenilor lui Costel Alexe”, este mesajul postat de consilierii județeni USR PLUS pe pagina de socializare.

Article image
* Andrei Cazacu tocmai fusese demis vineri de la șefia Fondului de Mediu, din cadrul Guvernului * Luni a și apărut la Consiliul Județean. Numirea sa ca administrator public e o chestiune de ore * Costel Alexe a confiscat practic toate numirile în PNL Iași, după modelul Mihai Chirica la Primărie * PNL e acum Alexe SRL. Cine nu îi este rudă sau prieten apropiat nu primește nimic * Finul său, Sorin Afloarei, a ajuns vicepr...
Autor Cezar Moraru Anchete 20 Ianuarie 2021

* Surpriză: în 2014, Costel Alexe a avut contracandidați la Lotul 43 pe Sorin Afloarei și Emanuel Ungureanu, ambii fiind „copii de mingi” la PNL * Între timp, primul a fost cununat de Alexe, care l-a și avansat ca vicepreședinte al Consiliului Județean * Afloarei și Ungureanu au oferit același preț: 2.196 lei/an, prețul minim evaluat de Primăria Aroneanu * Costel Alexe a plusat cu doar 2 lei: 2.198 lei * Cei trei pot fi...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 18 Ianuarie 2021


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: