fbpx
Portokal
Locuitorii din Țuțora trebuie să ceară voie primarului ca să se plimbe în parc

Locuitorii din Țuțora trebuie să ceară voie primarului ca să se plimbe în parc


Locuitorii comunei ieşene Ţuţora sunt obligaţi să depună o cerere la primărie dacă vor să se plimbe în parc sau pe terenurile de sport din comună după lăsarea serii, altfel, riscând să fie amendaţi, scrie „Adevărul”. Decizia a fost luată de către primarul Cristinel Albu, care spune că s-a săturat să tot investească în obiecte de mobilier stradal şi în locuri de joacă, vandalizate în permanenţă.

Printr-o hotărâre oficială, primarul din comuna ieşeană Ţuţora a făcut un anunţ în care i-a anunţat pe localnici că a decis să interzică accesul în parcuri, locuri de joacă şi terenuri de sport după înserat.

Potrivit anunţului, accesul în parcuri, în curţile din cadrul şcolilor, dar şi pe terenurile de sport de pe raza comunei este interzisă după ora 17.00, cu excepţia Parcului Familiei, unde accesul este permis până la ora 20.00, copiilor de până la 14 ani, însoţiţi de către părinţi sau reprezentantul legal. „Accesul după ora 17.00 se va face doar cu cerere în prealabil de la Primărie”, se arată în anunţul oficial al Primăriei Ţuţora.

Primarul spune că a luat măsura aceasta ca urmare a comportamentului celor care stăteau până noaptea târziu în parc.   

„S-a luat măsura ca pe timpul nopţii copiii să nu mai aibă acces în parcurile de joacă căci rămâneau până târziu la 12.00-1.00 noaptea, în afară de copii erau şi adolescenţii care consumau băuturi alcoolice, tutun şi alte produse, totodată vandalizând bunurile aflate în parc, bănci, uşi, pereţi, ce era prin împrejurimi”, spune Cristinel Albu, primarul comunei Ţuţora.

După mai multe reacţii din partea localnicilor, edilul Cristinel Albu a venit cu mai multe explicaţii: „Nu dorim să facem un caz deosebit din acest fapt. Rog pe toţi cei care se simt lezaţi de acest aspect să vină cu argumente de ce este nevoie pentru acces în timpul nopţii în parcurile de joacă din curtea şcolii. Pentru terenul sintetic sau cel de iarba, trebuiesc luate măsuri de monitorizare deoarece sunt construite pe fonduri europene şi fonduri proprii. Nu este interzis accesul pe aceste terenuri însă trebuie să anunţaţi în prealabil. Vă mulţumesc!”

Decizia ar putea fi anulată pe timpul verii, spun autorităţile locale din Ţuţora.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top