fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Avionul cu vaccinuri Moderna nu a putut ateriza la Iași din cauza ceții. S-a întâmplat la fel și la Craiova

Avionul cu vaccinuri Moderna nu a putut ateriza la Iași din cauza ceții. S-a întâmplat la fel și la Craiova


Avionul cu vaccinurile Moderna nu a putut ateriza la Iași și la Craiova din cauza ceții. Astăzi începe distribuirea vaccinului Moderna către centrele de imunizare din țară, iar de mâine oamenii vor primi și acest ser.

Vaccinurile au fost preluate în această dimineață de la Centrul Național de Depozitare din Capitală.

Însă, în cursul dimineții, avionul care a preluat serul Moderna nu a reușit să aterizeze la Iași și la Craiova din cauza condițiilor meteo. La Timișoara și Cluj, dozele de vaccin au fost livrate conform programului, iar în localitățile unde avionul nu a putut ateriza, va fi transportat cu autovehiculele MApN.

Transportul este asigurat atât pe cale aeriană, cu un avion al Ministerului Afacerilor Interne, cât şi terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale. Este vorba despre mai bine de 26.000 de doze, care trebuie să ajungă în Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara. Iar o parte rămâne în București.

La fel ca în cazul serului Pfizer, şi cel de la Moderna se administrează în două doze. Însă, de această dată, la un interval de 28 de zile.

Din vaccinul Moderna au fost trimise către centrele de stocare 26.200 doze, iar de miercuri va incepe imunizarea in toată țara. Administrarea vaccinului Moderna trebuia sa înceapă de pe 1 februarie, dar toți producătorii de vaccinuri au înregistrat întârzieri. Până acum, din datele oficiale, peste 472.000 persoane au fost vaccinate cu serul Pfizer.

Iar la sfârșitul săptămânii este așteptată o primă tranșă de vaccin de la Astra Zeneca. Care sunt categoriile de persoane eligibile pentru a li se administra acest ser urmează să stabilească Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Medicamentului.

Oficial, autoritățile nu au luat încă o decizie cu privire la categoria de vârstă la care va fi folosit. Cel mai probabil, va fi utilizat pentru persoane cu vârste între 18 și 55 de ani, potrivit unor surse medicale, în condițiile în care Germania a urcat limita de vârstă până la 65 de ani.

Între timp, șansele ca în luna februarie să se facă noi programări pentru vaccinare împotriva COVID-19 sunt extrem de mici, anunță responsabilii.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31