fbpx
 
Guvernul Cîțu taie voucherele de vacanță în 2021: ce alte reduceri sunt vizate

Guvernul Cîțu taie voucherele de vacanță în 2021: ce alte reduceri sunt vizate


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că, în şedinţa coaliţiei guvernamentale, s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an.

Astfel, au fost discutat anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor, iar voucherele de vacanţă nu vor mai fi emise în 2021.

„Rămân valabile voucherele de vacanţă emise anterior şi care pot fi folosite în cursul anului 2021. (...) Nu se emit noi vouchere de vacanţă, pentru că sunt vouchere de vacanţă care sunt valabile în continuare în cursul anului 2021”, a spus Orban, potrivit Agerpres.

Liberalul a mai spus că, în privinţa gratuităţilor pentru studenţi, a sporurilor şi indemnizaţiei de hrană pentru bugetari nu s-a luat o decizie.

„Am discutat să se facă o analiză a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie legată de sporuri. Deocamdată, urmează ca pe baza analizei să se ia o decizie justă. (...) Există o decizie legată de sporul de 30% care a fost acordat Prefecturilor şi care nu se va mai plăti odată cu adoptarea bugetului de stat”, a precizat liderul PNL.

El a adăugat că obiectivul este de a se construi un buget de stat care să respecte ţinta de deficit convenită atât la nivel politic, cât şi în negocierile la nivel european, „în jurul procentului de 7%”.

„De asemenea, să fie un buget prin care să creştem investiţiile, să creştem absorbţia fondurilor europene. Ne-am propus ca 50% din investiţii să fie finanţate din fonduri europene nerambursabile”, a explicat Ludovic Orban.

Anterior, surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că Guvernul Cîțu intenționează să taie voucherele de vacanță în 2021, în proiectul Legii bugetului pe anul acesta, care va fi făcut public marți sau miercuri.

De asemenea, Executivul condus de Flirin Cîțu vrea să plafoneze nivelul sporurilor de hrană pentru bugetari. Nu în ultimul rând, o altă măsură avută în vedere este eliminarea transportului gratuit la studenți și eliminarea sporurilor acordate prefecților.

Prin aceste tăieri, Guvernul Cîțu speră să economisească aproximativ 2 miliarde de lei la buget.

De altfel, premierul a declarat luni dimineață că sporurile bugetarilor nu vor fi tăiate în 2021, ci doar plafonate, pentru a reduce din cheltuuieli.

„Despre aceste amendamente vorbim, ele există, ori prin ordonanţă, ori vor fi în Parlament, e vorba de o plafonare în acest moment, dar urmează o Lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar”, a spus Florin Cîțu.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30