fbpx
 
Claudiu Târziu îi cere președintelui CNSAS să-i sancționeze pe Mădălin Hodor și Mihai Demetriade pentru scrisoarea împotriva AUR

Claudiu Târziu îi cere președintelui CNSAS să-i sancționeze pe Mădălin Hodor și Mihai Demetriade pentru scrisoarea împotriva AUR


Claudiu Târziu, copreședinte al AUR, îi cere președintelui Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) să îi sancționeze pe Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, cercetători ai arhivelor securității, pentru că au semnat scrisoarea deschisă prin care zeci de personalități din societatea civilă le cer liderilor partidelor coaliției de guvernare să înceteze orice contact cu reprezentanții AUR. Acesta susține că petiția are „un pronunțat și vădit tendențios mesaj politic” iar legislația privind funcționarii publici le interzice celor doi cercetători să-și manifeste public convingerile politice.

„Având în vedere calitatea pe care o au domnii Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, funcționari publici în cadrul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, de semnatari a unei «scrisori deschise adresate liderilor Coaliției de guvernare», petiție difuzată în spațiul public în data de 3 februarie 2021.

Ținând cont de faptul că, în acel document, anumite persoane, autointitulate «intelectuali publici, militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă, apărători ai valorilor euroatlantice», își exprimă «îngrijorarea» cu privire la «deschiderea către dialogul cu partidul AUR» al unor reprezentanți ai coaliției de guvernare, respectiv miniștri ai Guvernului României, și pretind nici mai mult, nici mai puțin, decât «încetarea imediată» a oricărui dialog și «boicotarea liderilor acestei formațiuni (AUR)».

În calitate de senator în Senatul României, dar și de copreședinte de partid, am luat act cu indignare și stupefacție de poziția publică adoptată de cei domni anterior menționați, aflați în postura de semnatari ai unei petiții cu un pronunțat și vădit tendențios mesaj politic”.

Acesta subliniază că AUR a obținut la alegerile parlamentare 9,3% dintre voturile exprimate, fiind al patrulea partid ca mărime din Parlament.

„Că această realitate politico-parlamentară place sau nu respectivilor semnatari, între aceștia fiind și cei doi angajați funcționari publici ai CNSAS ar trebui să rămână o chestiune privată.

......

Este fără echivoc faptul că această scrisoare are un caracter politic flagrant. Tot de domeniul evidenței este și contradicția vădită între principiile de deschidere și toleranță pe care le susțin în spațiul public respectivii domni și afirmațiile nefundamentate pe care le difuzează prin aceste document”, conform sursei citate.

Copreședintele AUR susține că cei doi funcționari publici au încălcat prevederile din Codul Administrativ care spun că „funcționarii publici au obligația ca, în exercitarea atribuțiilor ce le revin, să se abțină de la exprimarea sau manifestarea publică a convingerilor și preferințelor lor politice, să nu favorizeze vreun partid politic sau vreo organizație căreia îi este aplicabil același regim juridic ca și partidelor politice”.

Claudiu Târziu astfel solicită președintelui CNSAS, Constantin Buchet, să adopte „sancțiunile disciplinare care se impun, în conformitate cu prevederile Codului de conduită”.

O scrisoare deschisă, adresată, săptămâna trecută, liderilor partidelor coaliției de guvernare, a fost semnată de zeci de personalități din societatea civilă, care cer acestora să înceteze orice contact cu reprezentanții AUR.

Semnatarii apelului susțin că deschiderea către dialog pe care au manifestat-o în ultimele săptămâni miniștrii Educației, Justiției și Sănătății cu AUR este „scandaloasă și inadmisibilă".

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: