fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Bogdan Balaniscu: Mihai Chirica devine pe zi ce trece incapabil de a-și stăpâni ieșirile nervoase și alege să se ia „la trântă” cu jurnaliștii care îl critică

Bogdan Balaniscu: Mihai Chirica devine pe zi ce trece incapabil de a-și stăpâni ieșirile nervoase și alege să se ia „la trântă” cu jurnaliștii care îl critică


Atacul primarului Mihai Chirica la adresa unui ziarist din Iași care a avut „tupeul” să critice proiectele fanteziste ale edilului a fost aspru sancționat de consilierul local PSD Bogdan Balaniscu. „Mihai Chirica devine pe zi ce trece incapabil de a-și stăpâni ieșirile nervoase și alege să se ia „la trântă” cu jurnaliștii care îl critică, mergând pe principiul că presa este bună atât timp cât te ridică pe un soclu, în timp ce critica constructivă este considerată a fi ostilă”, spune consilierul.

„Reacții cel puțin putin deplasate din partea primarului Iașului!

Un #jurnalist #profesionist are obligația morală de a informa corect cetățeanul, în slujba căruia este, și de a sancționa derapajele decidenților politici/ administrativi, atunci când deciziile acestora pot schimba iremediabil viața unei comunități! Totodată, atunci când este vorba de editoriale, jurnalistul poate să își exprime propria opinie!

Aceasta este #normalitatea și ar trebui să apreciem oamenii care lucrează în presă, care încă mai alocă timp să facă analize, să citească proiecte de hotărâre ale #CLIași, care au capacitatea de a face legăturile potrivite dintre deciziile administrative și cele politice.

Din păcate însă, constat cu indignare că edilul Mihai Chirica devine pe zi ce trece incapabil de a-și stăpâni ieșirile nervoase și alege să se ia „la trântă” cu jurnaliștii care îl critică, mergând pe principiul că presa este bună atât timp cât te ridică pe un soclu, în timp ce critica constructivă este considerată a fi ostilă. 

Nu îmi propun să fac analiză de text, nici al celui apărut în gazeta ieșeană, nici al celui postat de edil, însă vreau să trag un semnal de alarmă cu privire la ieșirile publice ale lui #MihaiChirica, ieșiri nedemne pentru un primar al unei comunități de amploarea Iașului și pentru un om care pretinde că știe să facă politică pentru oameni.

Grav este că pseudo liberalul  începe să își arate adevărata față, limitările și în cadrul ședințelor din #CLIași, acolo unde ieșirile nervoase sunt la ordinea zilei!

Personal, nu voi tolera un astfel de comportament din partea niciunui reprezentant din #CLIași.

Ședințele trebuie să se desfășoară într-o manieră civilizată, în spiritul lucrului în echipă, al analizei și al consensului pentru proiectele Iașului!

Sper ca în ultimul ceas să înțeleagă și edilul că bunul simț stă la baza muncii de calitate, făcută cu asumare, și că ieșirile nervoase și atacurile la persoană nu au ce căuta în discursul public al unui ales local!

P.S. Las aici un citat de-a lui Tudor Arghezi, care a definit excepțional presa: „Într-o societate modernă, este de neconceput dezvoltarea unei vieți spirituale, sau chiar a unei vieți economice, sociale normale, fără presă. Presa este un plămân prin care respiră o națiune.”

În rest, să avem o #ZiBună!”, scrie Balaniscu pe pagina sa de socializare.

Mihai Chirica a postat în această dimineață pe pagina sa de Facebook un mesaj dur (cu suficiente erori de limbă și de exprimare) la adresa unui jurnalist de la „Ziarul de Iași” care a realizat un material legat de proiectele fanteziste (un ghiveci, cum se afirmă în text) propuse de edilul ieșean. Acestea ar putea fi finanţate, susține Chirica, prin Planul Naţional de Redresare.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: