fbpx
Portokal
Ancheta REPORTER a dus la anularea concursului de director în Primărie, dedicat „inginerului mecanic"

Ancheta REPORTER a dus la anularea concursului de director în Primărie, dedicat „inginerului mecanic"


Concursul pentru funcția de director executiv la Direcția de digitalizare din Primăria Iași a fost anulat, după ce REPORTER DE IAȘI a publicat ancheta în care arăta că era măsluit. Anunțul a fost făcut de Cosette Chichirău, deputat USR PLUS. Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) s-a autosesizat în urma dezvăluirilor făcute de REPORTER și a inițiat o acțiune de control.

REPORTER DE IAȘI a dezvăluit la mijlocul lunii februarie că acest post era unul cu „dedicație” pentru Cătălin Boghiu, un angajat al municipalității.

„Agenția Națională a Funcționarilor Publici a oprit concursul aranjat de Chirica pentru unul dintre prietenii săi. A vrut să angajeze un inginer mecanic pentru digitalizarea Iașului.

Îi cer încă o dată primarului Iașului să organizeze concursuri transparente pentru toate funcțiile publice. Nu putem dezvolta Iașul dacă în posturi cheie sunt numiți cumetri și apropiați ai primarului, care nu au habar de domeniile pe care ar trebui să le gestioneze. Una din condițiile colaborării cu Mihai Chirica este ca acesta să-și asume sincer intenția de a aduce oameni cinstiți și competenți în funcții publice. Și mai ales, să și acționeze transparent și hotărât în această direcție. 

Concursul pe care voia Mihai Chirica să-l aranjeze era cel pentru ocuparea funcției de director executiv al Direcției de Transfomare Digitală și Implementare Smart-City. Metodologia de concurs era pregătită în așa fel încât postul să-i revină lui Cătălin Boghiu, unul dintre apropiații primarului Iașului. Concret, printre condițiile cerute pentru ocuparea acestei funcții erau studiile în inginerie mecanică sau inginerie industrială, exact specializările trecute de Boghiu în CV. În mod cu totul inexplicabil, au fost excluși de la înscrierea în concurs absolvenții de informatică, de automatică și calculatoare, deși postul era cel de director al Direcției Transformare Digitală și implementare Smart-City.

Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) s-a autosesizat și a constatat ceea ce și eu am spus în urmă cu o săptămână: și anume, că acest concurs este unul cu dedicație. ANFP a cerut remedierea situației în sensul modificării condițiilor de intrare în concurs.

În loc să se conformeze, Mihai Chirica a decis renunțarea cu totul la procedura de organizare a concursului. Ceea ce spune destul de multe despre intențiile și onestitatea demersului actualului primar”, scrie Cosette Chichirău pe pagina sa de socializare.

ANFP a confirmat, într-un comunicat de presă, anularea concursului și acțiunea de control la Primăria Iași:

„Ca urmare a unor informații apărute în spaţiul public referitoare la stabilirea condițiilor pentru ocuparea funcției publice de conducere de director executiv al Direcției de Transformare Digitală și Implementare Smart-City din cadrul Primăriei municipiului Iași, județul Iași, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Public s-a autosesizat şi a întreprins o acţiune de control la sediul Primăriei Iaşi. Concursul pentru ocuparea acestei funcţii publice era prevăzut a se desfăşura în data de 17 martie 2021 (proba scrisă).

Corpul de control al ANFP a constatat că stabilirea condiţiei de studii din fişa postului nu a fost făcută prin raportare directă la atribuţiile funcţiei publice menţionate mai sus. Studiile stabilite pentru ocuparea funcției publice de director executiv al Direcției de Transformare Digitală și Implementare Smart-City erau cele din domeniul inginerie mecanică sau inginerie industrială, iar atribuțiile din fișa de post presupuneau desfăşurarea de activităţi în domeniul digitalizării şi al tehnologiei informaţiei.

În consecinţă, prin raportul Corpului de Control, ANFP a dispus remedierea acestei situaţii, până la data de 01.04.2021. Primăria Iaşi a comunicat Agenţiei renunțarea la procedura de organizare a concursului”, informează ANFP.

Article image
Cătălin Boghiu fusese dat afară de Mihai Chirica, în 2018, pentru că nu fusese în stare să termine modernizarea drumului Iași-Bârnova. Primarul a mințit atunci, oferind ieșenilor revoltați un trofeu de consolare. După 3 ani, Boghiu s-ar putea să fie singurul candidat la concursul pentru funcția de șef al Direcției pentru Transformare Digitală și Smart City, o adevărată revoluție tehnologică în propaganda oficială. Condițiil...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 18 Februarie 2021


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top