fbpx
 
Timișorenii nu mai au voie să hrănească porumbeii pe domeniul public. Amenzi usturătoare pentru cei care nu curăță dejecțiile animalelor de companie

Timișorenii nu mai au voie să hrănească porumbeii pe domeniul public. Amenzi usturătoare pentru cei care nu curăță dejecțiile animalelor de companie


Timișorenii nu vor mai avea voie să hrănească porumbeii ori alte animale pe domeniul public, dar nici să plimbe cu mijloacele de transport în comun din oraș animalele sau păsările de fermă.

Primăria Timișoara pregătește un nou regulament privind deținerea animalelor de companie, precum și alte reglementări referitoare la animale pe teritoriul orașului, scrie Timiș Online.

Astfel, timișorenii nu mai au nevoie de acordul vecinilor ca să-și ia un câine sau o pisică, dar pot ”deţine mai mult de două animale de companie numai cu acordul vecinilor limitrofi”, dacă există sesizări privind un eventual disconfort.

Proprietarii de animale care nu respectă aceste reguli pot primi amenzi între 800 și 1.000 de lei.

O prevedere interesantă spune că asociațiile de locatari pot ține animale de companie în spațiile comune, astfel: „asociațiile de proprietari pot hotărî, în baza acordului tuturor locatarilor, adăpostirea pe perioadă determinată a câinilor sau pisicilor, în spaţiile comune imobilelor fără ca acestea să aibă acces liber pe domeniul public şi cu respectarea obligaţiilor privind identificarea, deparazitarea, vaccinarea şi sterilizarea, certificate în carnetul de sănătate al animalului”. Aici pot fi amenzi cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei.

Contravențiile pentru regulile din regulament sunt prevăzute în HCL 371/2007, care vor fi modificate. Astfel, cei care ies la plimbare cu un câine pe care îl lasă liber și nu îl țin în lesă riscă o amendă cuprinsă între 500 și 800 de lei. La fel și cei care nu au carnetul de sănătate să facă dovada vaccinărilor ori cei care intră cu câinii în locurile de joacă pentru copii sau nu respectă regulamentul de funcționare din canisite.

Dacă nu curăță dejecțiile animalelor scoase la plimbare, timișorenii riscă sancțiuni cuprinse între 800 și 1.000 de lei.

O regulă nouă care nu s-a mai aplicat până acum la Timișoara se referă la hrănirea animalelor pe stradă. Conform unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul PMT, „este interzisă hrănirea animalelor și a păsărilor pe domeniul public și privat al municipiului Timișoara”, faptă care se sancționează cu amenzi cuprinse între 100 și 200 de lei.

Așa cum scrie și în regulamentul pentru animalele de companie, va fi voie cu câinii sau cu pisicile în mijloacele de transport în comun din Timișoara. Cu câteva condiții ce trebuie respectate, în caz contrar pot fi aplicate amenzi între 250 și 500 de lei.

Constituie contravenție însă transportul de animale de fermă și păsări de fermă, iar amenda este asemănătoare cu cea pentru lipsa biletului pentru transportul public.

 

Sursa: Stirile PRO TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30