fbpx
Portokal
Cosette Chichirău (USR PLUS): „Domnule Orban, nu vă faceți griji pentru bugetul Iașului, ci pentru colegii de partid”

Cosette Chichirău (USR PLUS): „Domnule Orban, nu vă faceți griji pentru bugetul Iașului, ci pentru colegii de partid”


Deputata Cosette Chichirău, copreşedintele filialei ieşene a USR PLUS, îi transmite liderului PNL, Ludovic Orban, că nu trebuie să îşi facă „griji" pentru bugetul Iaşiului, ci pentru colegii de partid, după ce „au trecut mascaţii pe la Primăria Iaşi ca să ridice nişte documente".

„Domnule Orban, astăzi au trecut „mascaţii" pe la Primăria Iaşi ca să "ridice nişte documente". Nu vă faceţi griji pentru bugetul Iaşiului, ci pentru colegii de partid. USR PLUS este cel mai mare partid din municipiul Iaşi, cel mai responsabil. Însă vrem să ştim dacă vom mai avea interlocutor la Primărie sau dacă mergem direct în anticipate. Aşa că am rugămintea să sunaţi la Primăria Iaşi şi să-i rugaţi să facă publice toate contractele din ultimii 6 ani, de când este primar Mihai Chirica. Înainte să dăm un miliard de lei (bugetul pe 2021) pe mâna cuiva, am vrea să ştim dacă acel cineva mai rămâne în libertate", a scris într-o postare pe pagina sa de facebook Cosette Chichirău.

Reacţia vine după ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni cu privire la situaţia de la Iaşi, unde bugetul nu a fost aprobat din cauza dezacordurilor dintre liberali şi USR PLUS, că trebuie găsite soluţii, la nivel local, pentru susţinerea de comun acord de către partidele din coaliţia de guvernare a proiectelor importante pentru comunitate.

Atunci când a fost întrebat dacă ar trebui ca la nivel central să fie negociate anumite mecanisme pentru funcţionarea coaliţiei la nivel local, Orban a răspuns: "Nu ar trebui să discutăm la nivelul coaliţiei, în mod normal ar trebui ca oamenii să înţeleagă că aşa cum suntem într-o coaliţie de guvernare şi la nivel local trebuie găsite soluţii de a susţine de comun acord lucruri care sunt importante pentru comunitate".

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat, luni, 24 de percheziţii domiciliare în Iaşi şi Bucureşti, într-un caz de înşelăciune cu un teren ce aparţine Primăriei Iaşi, în care sunt implicaţi avocaţi, notari şi funcţionari publici. Anchetatorii au descins şi la Primăria Iaşi.

Conform DIICOT şi IGPR, descinderile au vizat destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, abuz în serviciu şi omisiunea sesizării.

În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul unei instituţii publice- Primăria Iaşi -, pe care au construit blocuri de locuinţe, prejudiciul estimat fiind de aproximativ două milioane de lei. De asemenea, a rezultat faptul că activitatea infracţională a fost posibilă prin acordarea sprijinului de specialitate de către avocaţi, notari şi funcţionari publici.

La sediile DIICOT şi BCCO Iaşi au fost şi vor fi aduse la audieri 23 de persoane.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top