fbpx
Portokal
Colaj foto: Fanatik Colaj foto: Fanatik

Chirica, declarații halucinante după inculpare: „Reforma administrației e necesară"


Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a confirmat marți după-amiază că are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași ce vizează folosirea ilegală a unui teren public.

Referindu-se la ancheta DIICOT, primarul Iașului a precizat că „nu este cea mai confortabilă situație în care se află”.

„Acest lucru m-a adus ieri cu picioarele într-o realitate care nu credeam că este atât de gravă. Reforma actului administrativ, calitatea oamenilor care lucrează…sunt o necesitate imperioasă a autorităților locale”, a spus Chirica pentru Europa Liberă.

Edilul dă de înțeles că că fapta care îi este imputată este cauzată de acțiunile „unei colege” din Primăria Iași, care ar fi trebuit să predea o serie de documente anchetatorilor, însă nu ar fi făcut-o.

Respectivele înscrisuri sunt despre un contract de asociere în participațiune între Primărie și o firmă a familiei Asimionesei. Acea societate a obținut autorizație de construire pentru a ridica pe un teren public o pensiune, însă a construit un bloc și a vândut apartamente.

„O serie de documente au fost depuse chiar de mine și o parte din documente mi s-a raportat ca sunt depuse de o colegă de-a mea. Ceea ce nu a putut să îmi arate ca și document, dar probabil că lucrurile astea le va demonstra pe parcurs. În acest moment sunt inculpat. Am văzut un pic si presiune. De fapt situația în sine este destul de gravă pentru că s-a încălcat dreptul legitim al autorității locale a municipiului Iași față de un contract de asociere în participațiune din anul 2005”, a declarat Chirica pentru sursa citată.

Article image
* De-a lungul a trei ani, REPORTER DE IAȘI a dezvăluit că preluarea terenului a fost ilegală, de la o firmă falimentară la alta, că obiectul asocierii cu Primăria a fost modificat ilegal, că autorizația de construcție a fost încălcată, că atestatul de edificare al blocului construit ilegal este fals, că vânzarea apartamentelor s-a făcut fără activarea dreptului de preemțiune al Primăriei * Acum au venit confirmările din pa...
Autor cristi tanasa Slideshow HOMEPAGE 27 Aprilie 2021


Citeste si...
Nota
(2 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top