fbpx
Portokal
Bugetul Iașului, respins pentru a doua oară. Consilierii USR PLUS s-au abținut, cei de la PSD au ieșit din sală. O nouă tentativă, miercuri

Bugetul Iașului, respins pentru a doua oară. Consilierii USR PLUS s-au abținut, cei de la PSD au ieșit din sală. O nouă tentativă, miercuri


Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că va convoca miercuri o nouă şedinţă extraordinară a Consiliul Local pentru adoptarea bugetului pe anul în curs, după ce consilierii PSD şi USR PLUS au refuzat să voteze în şedinţa de luni.

Pentru a doua oară consecutiv, bugetul local a fost votat doar de cei 11 consilieri locali PNL şi doi consilieri PMP, însă pentru a fi aprobat mai avea nevoie doar de un singur vot. La fel ca şi în şedinţa extraordinară de pe 22 aprilie, cei cinci consilieri locali PSD au părăsit sala de şedinţe în momentul votului, iar cei nouă consilieri locali USR PLUS s-au abţinut de la vot.

„Noi am spus șapte condiții foarte clare, iar niciuna nu a fost asumată public. De asemenea, amedamentele noastre pentru proiectele mari nu au fost susținute, iar votul nostru va fi în consecință”, a spus liderul de grup al USRPLUS Ana Raluca Roșu.

„Invităm PNL și USRPLUS să-și asume guvernarea locală”, a spus liderul de grup al PSD, Bogdan Balanișcu, după care consilierii PSD au părăsit sala înainte de vot.

„Este a doua oară când USR-PLUS respinge bugetul oraşului nostru, în mod iraţional şi iresponsabil, cu ipocrizie şi cinism, din motive exclusiv politice şi într-un dispreţ absolut faţă de nevoile acestui oraş. Nu voi reveni asupra tuturor efectelor dezastruoase ale acestei decizii politicianiste, dar atrag atenţia asupra faptului că în prezent nu se mai pot plăti salariile angajaţilor din învăţământul preuniversitar privat, nici ale celor circa 5.000 de angajaţi din sectorul public care asigură transportul public, curăţenia, întreţinerea străzilor şi spaţiilor verzi, nici ale asistenţilor sociali şi ale persoanelor cu nevoi speciale. Din păcate, numeroasele mele apeluri publice şi ale colegilor din PNL nu au fost ascultate de USR-PLUS, care a preferat să continue lupta politică, în dauna interesului oraşului şi chiar folosind metode neortodoxe", a spus primarul prin intermediul comunicatului de presă.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top