fbpx
Portokal
Anchetă Recorder: „O minciună cât o țară”. Cea mai mare campanie de împădurire demarată de fostul ministru Costel Alexe este o MINCIUNĂ

Anchetă Recorder: „O minciună cât o țară”. Cea mai mare campanie de împădurire demarată de fostul ministru Costel Alexe este o MINCIUNĂ


Jurnaliștii de la RECORDER au publicat astăzi o anchetă care arată dimensiunea furtului de lemn din pădurile României și cum sunt falsificate campaniile de plantare care ar trebui să le refacă. Apogeul furtului și al minciunii a fost atins în perioada în care Costel Alexe era ministrul al Mediului.

În 2008, Parlamentul vota o lege prin care statul era obligat să împădurească 2 milioane de hectare de teren până în anul 2035. România încerca, astfel, să recupereze decalajul față de celelalte țări din Uniunea Europeană, unde media suprafeței împădurite este de 38%. Noi aveam doar 29% și eram la coada clasamentului.

Tot acolo suntem și acum, după 12 ani în care toate guvernele trecute pe la conducerea țării au tratat campaniile de împădurire doar ca pe niște instrumente de PR.

Apogeul a fost atins anul trecut, când Costel Alexe, pe atunci ministru al Mediului, a lansat campania „O pădure cât o țară”, sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis. A fost declarată „cea mai mare campanie de împădurire din ultimii zece ani” și s-au pregătit spoturi publicitare și acțiuni de plantare în care cei mai importanți politicieni ai țării s-au lăsat filmați și fotografiați cu cazmaua în mână.

„Am căutat în evidențele statului cifrele reale și am mers pe teren în mai multe județe să vedem cum se prezintă situația dincolo de acțiunile de campanie. Am descoperit că „cea mai mare campanie de împăduriri din ultimii zece ani” a fost, de fapt, cea mai slabă campanie de împăduriri din ultimul deceniu.

O minciună cât o țară, girată de la vârful Guvernului și aflată sub înaltul patronaj al președintelui”, afirmă jurnaliștii de la RECORDER.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top