fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Consilierul USR PLUS care a trădat și a votat bugetul lui Mihai Chirica a fost ales viceprimar (VIDEO)

Consilierul USR PLUS care a trădat și a votat bugetul lui Mihai Chirica a fost ales viceprimar (VIDEO)


Consilierul USR PLUS Cezar Baciu, care a încălcat linia partidului şi a votat bugetul local, a fost ales luni viceprimar al municipiului Iași, cu sprijinul PNL, în cealaltă funcţie de viceprimar fiind ales liberalul Daniel Juravle, informează News.ro.

Iașul are, începând de astăzi, echipa completă în conducerea municipalității. Consilierul USR PLUS Cezar Baciu care s-a delimitat de colegii de partid și a votat bugetul propus de primarul Mihai Chirica a ajuns viceprimar.

PNL a introdus proiectul alegerii celor doi viceprimari ai Iaşului pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului Local după ce a reuşit să formeze o majoritate, alături de PMP şi de consilierul Cezar Baciu, ales în septembrie 2020 pe listele USR PLUS.

Cezar Baciu a votat proiectul de buget local în urmă cu o lună, încălcând linia stabilită de USR PLUS. El a contribuit atunci decisiv la trecerea proiectului.

În şedinţa de luni a consiliului au existat două propuneri pentru postul de viceprimar, Cezar Baciu şi Daniel Juravle, membru PNL, ambii fiind ulterior aleşi în aceste funcţii. Nu au votat reprezentanţii PSD şi USR PLUS.

Liderul de grup USR PLUS Ana Raluca Roşu a spus că Baciu nu mai reprezintă acest partid, în timp ce un alt consilier USR PLUS, George Pleşu, a afirmat că „domnul Goe a fost premiat”.

„Opriți-vă din minciuni! Cezar Baciu nu reprezintă USRPLUS. Nu există în Consiliu Local o alianță între PNL și USRPLUS!”, a izbucnit liderul de grup al USRPLUS, Ana Raluca Roșu.

„O mare greutate s-a pus momentan pe umerii mei. Dar o să-mi asum toate aceste aspecte și voi lucra în folosul cetățenilor, la fel cum am mai declarat și anterior, conform jurământului pe care l-am depus”, a declarat Cezar Baciu, conform ZDI.

Primarul Mihai Chirica a declarat că din acest moment raţiunea ar trebui să domine din ce în ce mai mult şi că este o necesitate capacitatea de a construi.

„De astăzi începe greul pentru cei doi viceprimari”, a mai afirmat primarul Mihai Chirica.

Proaspăt ales în postul de viceprimar, liberalul Daniel Juravle a spus că la opt luni de la alegerile locale nu se gândea că va apărea o majoritate stabilă în consiliu.

USR PLUS a declanşat procedurile de excludere a lui Cezar Baciu din partid, existând chiar o decizie în acest sens a conducerii USR PLUS. Întrucât Baciu a atacat decizia în instanţă, el rămâne membru USR PLUS până în momentul emiterii unei hotărâri definitive în Justiţie.

Dacă instanţa va da dreptate USR PLUS, Baciu va pierde automat funcția de viceprimar.

 

Sursa: News.ro


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top