fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Orban: La USR PLUS este o „înțelegere originală” a parteneriatului în cadrul coaliției

Orban: La USR PLUS este o „înțelegere originală” a parteneriatului în cadrul coaliției


Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că la Iaşi parteneriatul cu USR PLUS funcţionează după o „înţelegere originală".

„E o înţelegere originală a parteneriatului pe care îl avem în cadrul coaliţiei, ca să mă exprim, aşa, elegant. În ceea ce ne priveşte noi îi considerăm parteneri şi încercăm să discutăm şi să negociem, să nu ne comportăm ca şi cum am fi adversari politici. Aşa este normal şi firesc. Asta trebuie să asigure o coeziune mai bună şi asupra bunei guvernării", a răspuns jurnaliştilor Ludovic Orban, atunci când a fost întrebat de jurnalişti cum vede coaliţia de la Iaşi dintre PNL şi USR PLUS.

Atunci când a fost întrebat cum explică faptul că la Iaşi USR PLUS se află în opoziţie deschisă faţă de PNL, Orban a răspuns râzând: „Am înţeles că au viceprimar".

El a făcut referire la Cezar Baciu, unul dintre consilierii USR PLUS care a fost propus pentru funcţia de viceprimar nu din partea alianţei din care face parte, ci de liberali, şi votat doar de consilierii PNL şi PMP din plenul Consiliului Local. Votul a fost dat la câteva săptămâni după ce Baciu a fost singurul consilier USR PLUS care a votat bugetul local alături de cei din PNL şi PMP.

În urma desemnării lui Cezar Baciu în una dintre cele două funcţii de viceprimar, USR PLUS a decis excluderea sa din partid. Decizia a fost atacată de Cezar Baciu în instanţă. Până când instanţa va emite o decizie definitivă, Baciu poate rămâne în funcţia de viceprimar.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top